Sivut

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Polttari-ilta

Menneenä maanantaina sai Amalian tila ensimmäisen tilaus-kurssinsa.

Maanantai-iltana yllätettiin polttari-sankari skräppäys-kurssilla. Pienen porukan kesken muistelua lapsuudesta, fiilistelyä nuoruudesta sekä täydellinen irtiotto tulevan viikonlopun häistä ja sen järjestelyistä.


Yllätys-illan järjestäjät kasasivat morsiammelle lahjaksi albumia, johon on nyt koottu morsiammelle läheisten ystävien kuvia ja tarinoita. (Ja morsian tietenkin piti silmät ja korvat visusti suljettuna, että lahja jää yllätykseksi).


Ja lopuksi morsian pääsi ostelemaan herkkuja, kuin karkkikaupassa konsanaan.


Porukka oli pieni, mutta tunnelma sitäkin lämpöisempi. Kiitän puolestani tyttöjä, mukavaa oli!

Paluu arkeen

Varsinaisista avajaisista en sitten ehtinyt montakaan kuvaa räpsiä, enkä niiltä vähiltä ihmisiltä, joita kuvissa ovat, lupaa kysyä, joten avajaisista ei sitten nyt ole kuvia.

Mutta My Mind´s Eye lähetys saapui juuri sopivasti ennen kymmentä, joten avajaisiin sain kuin sainkin vähän lisää uutuuksia.

Paperit ovat aivan mielettömiä herkkuja, olen kuitenkin pitänyt itse näppini niistä erossa (ainakin toistaiseksi).

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Avajaiset 19.5.

19.5. Amalian-päivänä olette kaikki sankoin joukoin tervetulleita Askartelu Amalian avajaisiin klo 10-19.

Jos posti ehtii, huomenna saapuu tuore paketti My mind eyen-tavaraa myyntiin, hinnoittelu.. no, senhän ehtii.

tiistai 18. toukokuuta 2010

Kutsuvieras-avajaiset 18.5.

Tänään, tai siis nyt jo eilisen puolella vietettiin Amalian kutsuvieras-avajaisia. Kaikki saivat askarrella pienen karkkikupin paperista taitellen. Tässä on vähän matskuja.


Tässä Ihana-lehden Kaarina askartelee herkkukuppiaan. Kaarinalle kiitos siivous-avusta!


Paikalla oli myös Kirkkonummen sanomien Daniela Salo.


Tässä omia askartelujaan väsäävät Fineventon Päivi ja Johanna


Sekä tässä Sinellistä Arja ja Saga.


Ja tässä vielä tuore työkaverini, Marjo, jonka kanssa jaamme työtilan. Kiitokset Marjolle viiden päivän sisustus-rutistuksesta! Tästä se sitten jatkuu.

Amalian putiikki

Askartelu Amalia avaa siis huomenna virallisesti ovensa Espoon keskuksessa, Asemakuja 3:ssa, Fidan kirpputorin vieressä. Amalian tila toimii työhuoneenani, kurssi-tilana sekä pienenä myymälänä. Amalia ei ole auki päivittäin säännöllisesti, vaan pääasiassa sopimuksen mukaan. Lisätietoja aukiolosta ja ohjelmasta blogissa myöhemmin.

Myynnissä olevat tavarat ovat kauniisti esillä ja esimerkiksi haaraniitit voi ostaa kilohinnalla hopealusikalla kauhoen pieneen paperipussiin. Näin ei ole pakko ostaa isoja määriä samaa tavaraa.


Myös nauhat ovat myynnissä metrin pätkinä.


Myymälä on pieni, tavaraa tilaan vain pieniä eriä kerralla, joten myynnissä on aina vähän erilainen valikoima, kaunista, ihanaa ja sievää.


Amaliassa käy maksuvälineenä myös pankkikortti.


Amalia myy, mutta myös ostaa varastoon kertyneitä skräppäys-tarvikkeita. Tuo ylijääneet haaraniittisi tai nauhasi, ostan ne sopuhintaan ja laitan ne kiertoon.

Paikan päälle on tulossa myös vaihto-kori, jonne voit tuoda ylimääräiset tarvikkeesi ja vaihtaa sen itsellesi uuteen tavaraan.

Amalian tunnelma-kuvia

Askartelu Amalian tapetit löytyivät sattumalta Värisilmä-liikkeestä. Kaikki tilan tapetit ovat Hollantilaisia Eiffingerin Pip-malliston tapetteja. Aivan mielettömän kauniita, oikeita herkkuja.


Vessakin on niin hieno, että siellä viihtyy pidempäänkin:)


Ja tilaa koristaa kaikenlaiset hömpötykset ja hienoudet.


Sekä esillä on töitä ja työnäytteitä, minun sekä tilaa jakavan ystäväni, valokuvaaja Marjo Koivumäen.

perjantai 14. toukokuuta 2010

Askartelu Amalian remppa

Pyhäpäivä vierähti pitkäksi Askartelu Amalian työpajan remppahommissa. Aivan mieletön fiilis. Maalausta, tuunausta, ihania tavaroita sekä valkoista maalia, hiuksissa, otsassa, käsissä, mutta onneksi myös koreissa, tuoleissa, pöydissä sekä viinilaatikoissa.





Kansainvälinen ATC-korttivaihto

Mustakatti järjestää Amalian lukijoille kansainvälisen ATC-korttivaihdon

Vaihdolla ei ole erityistä teemaa, mutta jokaisessa ATC-kortissa on oltava jotain LEIMATTUA, mielellään kortti voi olla kokonaankin leimattu.

Korttien lukumäärä: 5.
Osallistua voit monta kertaa, esim. 2 x 5, 3 x 5 jne. ja silloin saat yhtä monta korttia takaisin. Mutta keskenään samanlaisia kortteja saa olla korkeintaan viisi. Ei ole mitään estettä, etteivätkö kaikki kortit voisi olla keskenään erilaisia.

Ilmoittautuminen: 20.5. mennessä osoitteeseen: mustakatti ät luukku . com.

Korttien lähetys: 10.6. mennessä. Osoitteen ja tarkemmat ohjeet saat sähköpostitse.

Osallistukaa, Amalia voi kertoa, että tähän voi jäädä koukkuun:)

Mikä ihmeen ATC?

Mitä on ATC? Artist(ic) Trading Card eli taiteilijoiden keräilykortit ovat yksittäisiä taideminiatyyrejä, jotka kulkevat kädestä käteen. Niitä ei voi ostaa eikä myydä, vaan niitä vaihdetaan tai lahjoitetaan.

Kortin voit tehdä piirtämällä, maalaamalla, leimaamalla tai miten vaan, vain mielikuvitus on rajana. Ainoa sääntö on, kortin tarkka koko 64 x 89mm. Kortti voi olla pysty- tai vaakakortti.

Kortin voit valmistaa melkein mille materiaalille tahansa, kartongille, metallille, kovalle kankaalle, muoville, lasille tai kalvolle. Valmis ATC-kortti ei saa kuitenkaan olla liian paksu, koska kortit on tarkoitus säilyttää muovitaskuissa. Usein kortit lähetetään yksittäisissa ATC-muovitaskuissa, se ei kuitenkaan ole pakollista.

Kortteja voi tehdä vain yhden. Jos kuitenkin teet useamman samanlaisen kortin, on kyse painoksesta, numeroi silloin kortit 1/5, 2/5 jne. Jos taas teet kortit yhteisen teeman mukaan, mutta kortit ovat kaikki erilaisia, on kyseessä sarja.

Ja muista, kortin taakse tulee laittaa seuraavat tiedot:
- tekijän nimi tai nimimerkki
- tekijän yhteystiedot
- päivämäärä
- kortin tai swapin nimi
sekä kortin numero.

On toivottavaa, että jokainen osallistuja lähettää korttinsa ennen annettua eräpäivää ja muutenkin noudattaa tarkasti annettuja ohjeita. Muutoin voi käydä niin, että saa “porttikiellon” tietyn swappi-emännän swappeihin.

On hyvän tavan mukaista lähettää swappiemännälle joku lahja esim. Ylimääräinen kortti tai erilaisia askartelutarvikkeita. Se ei kuitenkaan ole pakollista.

ATC:hen voit myös tutustua seuraavista linkeistä:

http://www.cedarseed.com/air/atc.html
http://www.moderngypsy.com/atc/
http://www.mailartist.com/kiyotei/atc/
http://www.youtube.com/watch?v=f9Jqj7TF2GY

Ja tässä muutama vaihdossa saatu kortti,

lauantai 8. toukokuuta 2010

Tunnelmia kiertueelta

Amalian kevät-kiertue on puolessa välissä. Kolme kuudesta myymälästä on kierretty. Mukava on ollut tavata uusia ihmisiä, jutella skräppäyksestä ja muustakin:)

Juttelun lomassa, olen väsäillyt pieniä, helppoja juttuja, kuten näitä muisti-kirjoja. Pohjana on edullinen, pieni, kierreselkäinen muistivihko, jonka olen päällystänyt DCWV:n kivoilla uusilla papereilla, joita löytyy nyt myös Suomalaisten Kirjakauppojen valikoimista, ainakin näiden kuuden, Kamppi, Jumbo, Pori, Myyrmanni, Tampere sekä Joensuu.

Kaikki kuvien materiaalit löytyvät Suomalaisen kirjakaupan valikoimista. Tai siis, ääriviivakirjaimet toivottavasti tulossa pikapuoliin. Ja sori, kuvat ei ole parhaimmasta päästä.



keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Amalia avaa ovensa

Hip-hei, ilouutisia kaikille!!


Amalia avaa pienen pajansa ja putiikkinsa ovet
Amalian-päivänä 19.5. klo 10 - 19.

Tila toimii työhuoneenani, kurssitilana sekä pienenä myymälänä ja se on auki satunnaisesti sekä sopimuksen mukaan. Tarkemmat aukioloajat myöhemmin täältä blogista.

Osoite on Asemakuja 3, Espoon keskuksessa, ihan juna-aseman vieressä. Lähelle saapuu myös useampia busseja sekä HElsingin että Vantaan suunnalta.

Avajaispäivänä on tarjolla pientä purtavaa sekä paljon uutuuksia, seuratkaa tilanteen edistymistä täällä sekä facebookissa Askartelu Amalia!

Amalia kevätkiertueella

Torstaina starttaan taasen matkaan viidelle eri paikkakunnalle kertoilemaan skräppäyksestä, valokuvien tulostamisesta ja toki kaikesta muustakin mukavasta.

Paikkoina seuraavat Suomalaiset kirjakaupat:

Torstai 6.5. klo 16 -19 Helsinki, Kamppi
Perjantai 7.5. klo 16 - 19 Vantaa Jumbo
Lauantai 8.5. klo 11 - 14 Pori

Torstai 20.5. klo 16 - 19 Vantaa, Myyrmanni
Perjantai 21.5. klo 16 - 19 Tampere, Hämeenkatu 18
Lauantai 22.5. klo 11 - 14 Joensuu

Lisäksi esittelyssä kuvien siirtäminen kankaalle.

Lue lisää http://www.suomalainenkirjakauppa.fi
Tulkaahan juttelemaan!