Sivut

perjantai 28. syyskuuta 2012

Amalia siirtyy SMASH-aikaan, ihanaa!

Nyt kyllä taisin ihastua pahemman kerran.. Tykästyin ideaan, tilasin näitä sitten myyntiinkiin.


Pieni erä SMASHbookeja sekä siihen kuuluvia tarvikkeita rantautuu Amaliaan ensi viikolla. Tule poimimaan omasi, koska luulen, että niitä ei riitä kauaa :)

Amalia auki tulevana lauantaina klo 10 - 20.
Paikanpäällä minua tuurailee Minna sekä Heidi.

SMASHeja pääsee tutkailemaan ensi viikon torstaina,
kun Amalia on taas auki
TORSTAINA klo 14 -21.

maanantai 24. syyskuuta 2012

Lisää Habitarea ja mukavaa maanantaita!

No johan, reilu viikko ehti vierähtää edellisestä postauksesta. Kiirusta on ollut, Tiimarille kuvataan kovaa vauhtia joulua ja nettiyhteyteni on tökkinyt pahemman kerran melkein viikon. Nytkin istuskelen kirjastossa tekemässä töitä ja samalla laitan vähän vielä tunnelmia Habitaresta. Nämä kun piti jo laittaa viime viikolla. Mutta niinhän se on, että parempi myöhään kuin ei ollenkaan :)

Habitaressa oli tosiaan paljon kaikenlaista käsitöihin liittyvää nähtävillä. Ainakin kun tiiraili osastoja sillä silmällä. Ristipistoja, tilkkupeittoja, räsymattoja sekä virkattuja koreja.




Nämä NUD:in sähköjohdot pistivät silmään ihanissa sateenkaaren väreissään, vaikkevat niin askarteluun liitykään. Kerrassaan ihania!


Ja, kuten aiemmin kerroin, oli messuilla järjestetty myös keinutuolien kokoontumisajot. Siellä pyyhälsi myös tämä kaunokainen, tällä pääsisi varmasti lujaa, vai mitä? :)


Edellisessä postauksessa mainitsin virheellisesti, että tämä seinätaideteos olisi ollut Omnian tekemä, mutta tämä "Pallomeri" -niminen teos, on osa laajempaa kokonaisuutta, joka on suunniteltu ja valmistettu tilaustyönä julkisen tilan kahden kerroksen aulan seinäkoristeeksi. Ja työn on toteuttanut Luksian opiskelijat.


Piensisustustarvikkeiden puolella silmiini pisti tämä kattokruunu. Aivan mielettömän upea. Sopisi askartelijan työhuoneeseen, olkkariin tai vaikka keittiöön.


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!
Ja, jos te, jotka odotatte minulta sähköpostia,
älkää turhautuko,
palaan kyllä asioihin, kun saan nettiasiat kuntoon.

torstai 13. syyskuuta 2012

Habitaressa nähtyä, askartelijan silmin

Käväisin eilen Habitare-messuilla, katsastamassa sisustuksen uusia tuulia, ja toki niitä siis askartelijan silmin. Ja, voin sanoa, että kun oikein tarkkaan messuosastoja tiiraili, oli kädentaidot ja tuunaukset varsin valloittaneet monet osastot. Neulepintoja, puikkoja koreissa, pitsiliinoja, räsymattoja, ristipistoja ja niin edelleen.

Luhdan osastolla neulottu somistepallo.


Luksian ammattiopiston osastolla oli tuunattu "Pallomeri".
2. Elämän, Trash Hotellin yksi huone oli erityisen tuunattu


















 


Ja olipa messuilla keinutuolien kokoontumisajotkin :) Osasto täynnä perinteisen mallisia keinutuoleja tuunattuina erilaisin värein sekä materiaalein. Lempparini oli tuo alin, kruunupääkiikku, jossa oliskin mukava keikutella kyntilänvalossa neuloen.

Messuilla ei tietenkään ollut mukana kameraa, joten kuvat on napsittu puhelimella ja käsiteltykin Camera+ -ohjelmalla, siitä johtunee nuo hiukan normaalista poikkeavat mustat kehykset. Kertokaapa palautetta, miltä kuvat näyttävät, onko mustat kehykset liikaa vai virkistääkö vaihtelu?

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Leimasinidea poikaipanoilta

Olen joskus aikaa sitten ostanut kirpparilta kasan pyyhekumeja, ajatuksena tehdä niistä leimasimia. Ja, sehän on jäänyt ajatuksen asteelle...

Mutta, yhtenä päivänä poikaipanat olivat työpaikallani, löysivät kumipurkin, ja ilman ohjeita/neuvoja tai edes ideaa kuului "Äiti, saadaanko me terävä veitsi?". Kumit päätyivät leimasimiksi, ja aiheina pojille tärkeitä asioita, Harry Potter sekä Spiderman.



Ja, tästä innostuneena, taidan minäkin tehdä muutaman leimasimen. Näillä kumileimasimilla on helppo koristella lahjapapereita, kortitaustoja sekä skräppäyspapereita,

Mukavaa keskiviikkoa kaikille, Askartelun Iloa :)
- Mira

maanantai 10. syyskuuta 2012

Amalian haasteessa syyskuun aiheena "Sadonkorjuu"

Syyskuu on ehtinyt jo hyvään vauhtiin, ja Amalian haasteissakin on syksyiseen teemaan sopiva aihe, SADONKORJUU. Osallistumiseen on aikaa koko syyskuu, joten ei muuta kuin askartelemaan!


lauantai 8. syyskuuta 2012

Gesso -kurssilla yksi vapaa paikka!

Gessosta on moneksi skräppäyksessä ja muussa paperiaskartelussa. Sitä voi käyttää vain pienenä yksityiskohtana taikka sitten maalata runsaalla kädellä koko paperille. Tämän lauantain idea on kokeilla tuota pohjustinta ja saada ideoida sen käytöstä. Kolmessa tunnissa teemme yhden skräppisivun, johon käytämme gessoa monella eri tavalla.

Sisältö on sama kuin aiemmalla gessokurssilla, mikäli siis et silloin päässyt paikalle, tervetuloa!
Mukaan otettavat tarvikkeet ilmoitetaan myöhemmin sähköpostilla. Kurssi sopii niin pidempään skräpänneille kuin vasta-alkajillekin, jotka haluavat kokeilla jotain hieman erilaista.
Ilmoittaudu: info.paperiliitin@gmail.com

torstai 6. syyskuuta 2012

Puiden syysvaatteet


Alkuviikosta kävin työasioilla "isolla kirkolla". Matkani kulki Vanhan Kirkon puiston, eli "Ruttopuiston" läpi. Siellä puut komeilivat mitä upeimmissa asuissaan. Melkein jokainen puu oli saanut itselleen lämmikkeen, neulegraffitin muodossa. Neuleet tehtiin puille Knit 'n' Tag- tapahtumassa 25.8.






Ja koska ainakin joidenkin sääennusteiden mukaan syyskeli senkuin paranee ja ensi viikolla on luvattu melkein helteisiä syyspäiviä, suosittelen reissua kyseiseen puistoon (tietenkin pääkaupunkiseutulaisille), ihastelemaan puiston puiden syysilmettä.

Muistakaa myös viikonlopun Kädentaito-messut Wanhassa Satamassa!

tiistai 4. syyskuuta 2012

Hengari uusiksi

Syksyn tullen on on ollut kiva palata arkeen ja rutiineihin. Vaan on se aikamoista pyöritystä kolmen pojan (päiväkoti, koulut, harrastukset...) sekä yrittäjävanhempian epäsäännöllisten työaikojen kanssa. Kesän jälkeen aina tsemppaan itseäni kodin siisteyden suhteen, varmaan siksi, että tulee taas vietettyä aikaa enemmän sisällä. Ehkä siksi, kun tuntuu, että aina on joku saapas tai lapanen hukassa. Onko tuttua?

Kuva: Lassi Puhtimäki
Vaatteet kuitenkin voi ripustaa tuunattuun hengariin, joka vielä syntyy kädenkäänteessä kuvioteipillä. Tarvitsen vain hengarin, kuvioteippiä sekä hitusen kieputusintoa, ja kas, hengari on kuin uusi.

Tarvikkeet Tiimarista

Lassi ihastui tähän niin kovin, että sai sen omakseen:)

Onko sinulla askartelu- tai tuunausvinkkejä kodin järjestykseen? Kerro siitä meille muillekin!

maanantai 3. syyskuuta 2012

Syksyinen kranssi

Tänään on satanut ja paistanut, kuten syksyllä kuuluukin. Parina päivänä olen nähnyt muuttolintujenkin virittelevän aurojaan kohti etelää. Tykkään syksystä, hassua, mutta se on melkein lempivuodenaikani.Tykkään sadepisaroista, tykkään villasukista, tykkään kynttilöistä ja etenkin tykkään syksyn väreistä! Yksi lempparini on syksyinen, ruosteisen oranssi.
Tämä kranssi syntyi malliksi Tiimarille. Nettisivuthan avautuivat tänään, kannattaa kurkkia sivuja, sinne tulee uusia ideoita viikoittain!
Kuva: Lassi Puhtimäki

Tarvikkeet:
- pajukranssi
- kellokukkakoristeita
- sienikoristeita
- pähkinäkoristeita
- kuumaliimapistooli sekä PALJON liimapuikkoja

Kranssi syntyy liimaamalla runsaasti syksyisiä koristeita pajukranssin päälle.
Mitä enemmän koristeita liimaat, sen näyttävämpi kranssistasi tulee.

Kuvaajana Tiimarin projekteissa on kanssani ollut Lassi Puhtimäki.
Lassille tätäkin kautta kiitos upeista kuvista,
sekä mukavasti sujuneista kuvauspäivistä, "pienestä" kiireestä huolimatta.

Mukavia syyspäiviä kaikille, muistakaa villasukat sekä kynttilät :)

lauantai 1. syyskuuta 2012

Da-daa! Tiimarin uudet nettisivut aukeavat 3.9.

Kesä on ollut aikamoinen. Intohimona Askartelun puuhastelut, loppurutistus Yrittäjän ammattitutkintoon ja vielä erittäin haastava, upea ja mieluisa työprojekti, jonka voin nyt julkistaa teillekin.

Olen päässyt mukaan uudistamaan, toteuttamaan ja luomaan sisältöä Tiimarin, maanantaina 3.9. aukeaville uudistuneille nettisivuille. Työ on ollut mielettömän mukavaa. Olen saanut kasaan upean porukan tekemään kanssani sisältöä sivulle. Kuvausjärjestelyitä, kuvauksia, glitteriä nenänpäässä ja kulkusten kilinää heinäkuun helteillä, koti kaaoksessa, täynnä kranssipohjia, tonttutarroja sekä kimalleliimoja. Monia työtunteja koneen äärellä, ohjeita nettiin naputellen. Epätoivoisia hetkiä, muun perheen lomaillessa. Mutta voin vain sanoa, että kyllä on kannattanut. Maanantaina tekin pääsette ihailemaan uusia sivuja. Tervetuloa: www.tiimari.fi

Eikä hommat tähän lopu, pääsette syksyn aikana näkemään lisää uusia ideoita, malleja, ohjeita yms, jota tuotan sivuille, joten voin sanoa, että tiedossa on askarteluntäyteinen ja idearikas syksy :)

- Mira