Sivut

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Isänpäivälahjoja aikuiseen makuun

Lasten kanssa aina maalaillaan isänpäivälahjoiksi erilaisia juttuja, perinteisiä tyynyliinoja sekä kasseja, posliinimukeja sekä tauluja. Nyt kuitenkin päätin tehdä itse isänpäivälahjoja aikuisempaan makuun. Poikien iskä on pidempään jo kysellut korua käteensä, tekaisinpa sitten miehisen korun makrame-solmuilla. Ohjetta makrame-solmuihin en nyt ehtinyt tähän hätään tehdä, mutta erittäin selkeät kuvat makramesolmeilusta löytyy esimerkiksi täältä, Ihana-lehden ohjeesta.



Muisti- ja luonnosvihkojakaan ei ole koskaan liikaa, joten tuunasin meidän iskälle sopivat kuvioteipillä sekä leimaamalla. Tarvikkeet löytyivät Tiimarista ja mallit löytyvät myös Tiimarin sivuilta.

torstai 25. lokakuuta 2012

Cernitiä, Halloweenia ja mukavaa yhdessäoloa

Toissa lauantai-iltana meidän perhe istahti ennen saunaan lähtöä keittiön pöydän ääreen, kuinkas muuten kuin ASKARTELEMAAN :) Ja sehän vasta olikin mukavaa! Koko porukka, mies, poikaipanat ja minä inspiroiduttiin syksyn väreistä sekä Halloweenistä. Suosikkimatsku, illan ehdoton suosikki oli Cernit-massa, jota muovailtiin me kaikki, itse tosin vähemmän. Poikaipanoiden tuotokset ovat tässä:




Ja Tiimarille syntyi Kurpitsainen korusetti, ihan hiukan isäntä auttoi näiden muotoilussa :) Cernit on mukava materiaali, koska se sopii kaikenikäisille. Sitä on helppo muokata ja muovailla. Ja, kun sen kovettaa uunissa 130-135 asteessa, noin puoli tuntia, ovat työt kestäviä koruihin, leikkeihin yms.


Mitä sinä olet keksinyt muovailla Cernitistä?

-Mira

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Totta se on vihdoin! Kirjani saapuu tänään painosta

Hip-hei ja totta se on!! Soitin juuri kustannustoimittajalle ja, esikoiskirjani on tänään saapumassa painosta, juuri sopivasti huomenna alkaville kirjamessuille. Onneksi, nimittäin olemme kirjan toisen tekijän, Marjon kanssa huomenna torstaina 25.10. klo 16 ja 17 haastateltavana Kirjamessuilla Katri Vala-lavalla. Samalla jaamme tietenkin omistuskirjoituksia kirjoihin :) Kirjamessujen ohjelmaan voit tutustua täällä.


Kirjan aiheena ovat valokuvat. Ompelua, merkitsemistä, sisustamista sekä tuunaamista. Kirjan tein yhdessä valokuvaaja Marjo Koivumäen kanssa. Yhdessä olemme tuottaneet sisällön, kiitos Marjo vielä kerran sinulle tästä isosta urakasta. Idea kirjaan syntyi jo kaksi vuotta sitten ja melkein sama aika kirjaa on sitten tehtykin. Matkalla on sattunut monenlaista, elämän iloja sekä suruja, mutta lopputulokseen voimme olla ylpeän tyytyväisiä. Kirjoja tulossa myyntiin myös Amaliaan.

Mukavaa syksyisen, ellei peräti talvisen kuulasta syyspäivää!

-Mira

tiistai 23. lokakuuta 2012

Amalian näköinen arvonta

Syksyn harmauteen ollaan vissiin saamanssa valoa ihan lähitunteina tänne eteläänkin, eli lunta on luvassa, toki, eikai se pysyvää sorttia ole vielä tähän aikaan vuodesta. Minä löysin varastoistani mukavaa pientä, Amalian näköistä tilpehööriä, joista ajattelin pienen arvonnan laittaa pystyyn. Samalla kyselen kevään kursseista, kurssiohjelmaa suunnitellaan parhaillaan. Kommentoi tähän postaukseen tämän kuun aikana eli 31.10. mennessä. Palkinto arvotaan sitten 1.11.2012



Mikä olisi mukava kurssin aihe ensi keväälle?
Kierrätystä, skräppäystä, kransseja, pääsiäistä?
Mikä on kursseille paras viikonpäivä, arki vai viikonloppu?

Kaikki kommentoineet osallistuvat arvontaan!

- Mira

ps. Kuvaa saa jakaa eteenpäin :)

Posted by Picasa

Poikaipanan syksyinen kranssi

No johan nyt, viikot vierivät niin huimaa vauhtia etiäpäin, etten pysy enää perässäkään. Edellinen postaus tänne blogiinkin oli tasan viikko sitten. Anteeksipyyntöni, olkaahan kärsivällisiä! Kuluneen viikon aikana töiden lisäksi viikkooni mahtui syyslomailevia lapsia, syyslomavieraita sekä yksi syyslomapäivä itsellekin :) Joten "loman" merkeissä, tosin sitten viikonloppuna olinkin töissä, opetushommissa Kalliolan Kansalaisopistolla. Tervetuloa skräppäyksen upeaan maailmaan, uudet skräppääjät!

Eilen vahingossa lipsahti alla ollut kuva Amalian Facebookiin, mutta suuren suosion saavuttamana, laitanpa sen näytille myös tänne ja kertomus kanssa:

Eilen, oli vanhimman poikalapsen hammaslääkäri. Itkuhan siellä pääsi, vaikkei hampaita porattukaan. Mieli apeana mentiin kaupiolle, kunnes poika 9vee keksi "äiti, haluaisin tehdä kranssin, voitaisko ostaa materiaalit?". No ilman muuta, kävimme lähi-Tiimarissa, ostettiin kranssipohja, sieniä sekä lintuja, muuta materaalit löytyivätkin sitten kotipihasta.


Tein töitä kotona, poika puuhaili hyräillen huoneessaan. Läksin hakemaan pienintä poikaipanaa päiväkodista, sillä väliin oveemme oli vaihtunut tämä, upea syksyinen kranssi. Kuumaliimapistoolin 9vee oli kaivanut työpajastani, liimaili, taiteili ja upea on lopputulos. Ja, askarteluterapia auttoi, jälleen kerran, meillä oli koko eilisen illan, hyväntuulinen, hyräilevä pieni mies :)

Syksyisiä askarteluhetkiä jokikiselle!

-Mira

ps. Kalliolaan tulossa skräppäystä sekä muita kursseja keväälle! Ilmoittautuminen alkaa 28.11.2012.

tiistai 16. lokakuuta 2012

Amalian video, Isoäidinneliön virkkaus

Ja kun virkkausta videoitiin, tehtiin pätkä myös Isoäidinneliön virkkaamisesta. Tässä se teillekin.


Mukavia virkkaushetkiä kaikille ihguille askartelijoille!

- Mira

maanantai 15. lokakuuta 2012

Talouspaperista POM-POM

Amalian haasteissa lokakuun aiheena on talouspaperi. Mitä? Mitä talouspaperista voi tehdä? Amalian askartelijat ovat saaneet hienoja töitä aikaiseksi, katso ne täältä.

Minä tein talouspaperista POM-POM-palleron. Materiaalit on helpot, talouspaperi (myös silkkipaperi käy) sekä lankaa. Tekeminenkään ei ole vaikeaa. Taita talouspaperiarkki keskeltä haitariksi, lisää arkkeja kasaan niin paljon kun saat käsissäsi pysymään. Sido paperit keskeltä narulla.







Tulipa mieleen, että pallon saisi värjättyä aika näppärästi jollain nestemäisellä suihkevärillä.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille,
sateesta huolimatta, hymy huulille:)!

- Mira

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kranssi ja Tiimarin joululehti

Tämmöinen kranssi ja muita askarteluita löytyy Tiimarin uutukaisesta, jouluisesta askartelulehdestä. Olen puuhastellut siihen sisältöä, jota toki on tuottanut moni muukin askartelija, kiitos teille!

Kuva: Lassi Puhtimäki

Jos et ole vielä päässyt noutamaan kuvastoa myymälästä, voit selata sen myös täällä. Ja niin se vaan on, että kyllä se joulu sieltä jollotellen tulee.

Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille,
iloisia askarteluhetkiä!

- Mira

perjantai 12. lokakuuta 2012

Amalian video, Perussilmukoilla virkattu kukkanen

Tänään perjantaina ulkona näyttää kylmän viimaiselta, enkä taida illalla poistua kotoa minnekään vaan käperryn keinutuoliin vällyjen alle, nappaan kasan jämälankoja, virkkuukoukun ja virkkaan kukkasia. 


Jos olet unohtanut virkkauksen perussilmukat, tämän videon avulla voit harjoitella niitä ja opit virkkaamaan kukkasia. Ei muuta kuin kynttilät palamaan, viltti päälle, mukava asento ja virkkaamaan :)

Mukavaa perjantaita sekä viikonloppua kaikille!

- Mira

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Encaustic Art-kursseja Amaliassa

Upeita taideteoksia, vai mitä? Minttu pitää Amaliassa Encaustiikka-kursseja, jos kiinnostuit, lue kurssiteksti kuvien alta, mukaan mahtuu vielä. Itse olen kokeillut, ja voin sanoa, että kuvat syntyvät kuin itsestään.







Encaustic Art-peruskurssit:
Aika: 10.10.2012 keskiviikkona klo: 17.30 - 20.30  
        17.10.2012 keskiviikkona klo: 17.30 - 20.30
        20.10.2012 lauantaina       klo: 13.00 - 16.00

Paikka: Askartelu Amalian kurssitila, Espoon rautatieaseman läheisyydessä, kirpputori Fidan vieressä.
Osoite: Asemankuja 3, 02770 Espoo, paikalla runsaasti parkkitilaa.
Peruskurssilla:
- tutustumme Encaustic Art´n historiaan, välineisiin ja mahdollisuuksiin.
- perehdymme maalausraudan perustekniikoihin ja mehiläisvahaväreihin tekemällä ensin abstrakteja maalauksia.
- kun maalausvälineet tuntuvat jo tutuilta siirrymme maisemamaalauksiin; yhdellä, kahdella ja usealla värillä. Teemme useita pieniä maalauksia kurssin aikana.
-kesto 3 tuntia
-hinta 45 €/henkilö materiaalit sisältyy hintaan.
 
Ilmoittaudu Mintulle, minttu.lindfors@gmail.com  tai
p. 040 5062456
 
Tervetuloa mukaan tutustumaan uuteen innostavaan taidemuotoon!

Kalliolan Kansalaisopistossa tapahtuu

Pieni tiedote keskiviikon keskipäivään :)

Olen myymässä skräppäys-tuotteita sekä kertomassa skräppäyksestä huomenna Kalliolan kansalaisopistolla Elämää ja ekologiaa Kalliolassa -tapahtumapäivässä klo 10.30 - 15. Mukana myös SMASH-bookeja.

Lisäksi tulossa Skräppäys-kurssi Kalliolan Kansalaisopistolla 20. - 21.10.2012. Lisätietoja lyödät täältä.

Amalia on huomenna keskiviikkona auki normaalisti klo 14 - 21.

Kynttiläkortin ohje

Ei mitään uutta ideaa tällä kertaa, vaan nostan tämän kynttiläkortin ohjeen edellisiltä jouluilta vähän ylemmäksi. Joulu se vaan lähenee, ja joulukorttisesonki alkaa kohta olemaan kuumimmillaan meidän askartelijoiden keskuudessa. Kynttiläkortit ovat helppoja valmistaa ja varma myyntihitti joulumyyjäisissä.



Tarvitset:
- 1kpl:n 12 x 12 tuumaista kartonkia (tästä tulee 2 korttia)
- Pätkän nauhaa
- Kaksipuoleista tarrateippiä
- Koristeita oman maun makusi mukana
- 4 kpl:tta kynttilöitä

1. Leikkaa 12 x 12 tuumainen kartonki puoliksi.
Tai jos käytät muuta kartonkia, leikkaa 15 x 30cm:n kokoinen pala.

2. Merkkaa kartongin vasemmasta reunasta mitat:
1cm, 2cm, 4cm sekä 2cm.
Nuuttaa, eli tee taitosurat esim. viivottimen ja sukkapuikon avulla.
Tee taitokset.

3. Kiinnitä 1cm:n taitokseen tarrateippiä
ja kiinnitä se niin, että vasempaan reunaan
jää paikka kynttilöille.

4. Taita oikealle jäävä leveä kaistale puoliksi,
taita kulma alas tai leikkaa kulma irti. 
Liimaa reunat kiinni.

5. Koristele haluamallasi tavalla.

ps. korttiin mahtuu 4 kpl:tta tuikku-kynttilöitä.

tiistai 9. lokakuuta 2012

Jouluisia tunnelmia, ja vähän bling-blingiä :)

Jouluisissa tunnelmissa on vierähtänyt koko syksy, mikäs se sopiikin minulle, jouluihmiselle sen paremmin :) Viimeinen rutistus oli viime viikolla, kun saatiin Lassin kanssa suurin osa joulumalleista kuvattua Tiimarin nettisivuille. Vielä toki jäi pari laatikollista malleja odottamaan, joten voin luvata, että upeita ideoita saadaan sivuille vielä ennen joulua.


Kuva: Lassi Puhtimäki

Viime viikolla ilmestyi myös Tiimarin jouluinen askartelulehti, kannattaa poimia mukaan, jos Tiimarin ohi satut kävelemään. Itse vastaan siis tällä hetkellä Tiimarin askartelumallien sisällönhallinnasta, jonkun verran minulle kuuluu myös sisällöntuottamista, mutta mukanani on tiimi, joka tuottaa malleja kanssani. Kyseinen paketointivinkki on allekirjoittaneen käsialaa. Aika bling-bling, mutta välillä joulu saa olla sitäkin :)

Sitten käännänkin katseeni töiden puolesta kevääseen, keväisiin väreihin, pupuihin sekä pajunkissoihin. Pitänee alkaa rairuohoa kasvattamaan. Mutta ennen kaikkea sitä kuitenkin PALJON, PALJON ideoita syksyn ja joulunaskarteluihin.

MAINIOTA TIISTAITA KAIKILLE!
- Mira

lauantai 6. lokakuuta 2012

Cameoita saapui Amaliaan


Emmo on puuhastellut Cameon kanssa ja tällaisia sivuja syntyi. Hienoja, vai mitä tykkäätte?




Silhouette Cameo-leikkurista lisätietoa täältä ja lisäksi video, jota minunkin pitäisi opetella:) Cameoita saapui Amaliaan juuri kuluneella viikolla, joten jos tuli sellainen tunne, että tuollainen on pakko saada, meiliä vaan tulemaan, mira@amalia.fi, niin ensi viikolla olet jo onnellinen Cameon omistaja :)



Mukavaa lauantai-iltaa kaikille! 

maanantai 1. lokakuuta 2012

Viikonloppuna nähtyä, Toivolan Vanha piha

Viikonloppuna käväistiin Keskisessä Suomessa siskon pientä tyttöä ensitapaamassa. Olipas ihana!

Mutta niin oli Toivolan Vanha pihakin! Toivolan vanha piha löytyy Jyväskylän keskustan tuntumasta. Vanha puutalomiljöö, jota kunnostetaan uudelleen käsityöläiskortteliksi, tunnelma oli jo nyt ihana.





Toivolan Vanhalta pihalta löytyy Lankaliike Titityy. Tykkäsin! Tapetit... oli niin namuja, Eiffingereitä, samoja joita löytyy Amalian seiniltä. Oli puikkoja, silmukkalaskureita, neuletarvikkeita ja tietenkin lankoja, lankoja ja lisää vielä lankoja.




Kassakin oli sen verran houkutteleva, että pitihän sitä senkin vieressä käväistä :) Lankoja tarttui mukaan hiukan tarpeeseen, joululahjoja varten. Niistä sitten myöhemmin, kunhan pääsen luomaan silmukoita.


Sitten ihana yllätys löytyi Titityyn vastapäätä, Waatehtimo & Kudesalonki. Ennen Waatehtimoa oli ison pöydän ääressä ryhmä naisia neulekurssilla, mutta huoneen perällä sitten oli tämä: Amy Butlerin kankaita, pitsejä, nauhoja sekä myös vaatteita ja asusteita.




Kyllä tuolta pihalta sai inspiraatiota taas pitkäksi aikaa! Värien ilotulitusta, aitoa käsityöläisyyttä ja rentoa menoa. Tällä energialla aloitan tämän viikon ja samaa toivotan teille kaikille!