Sivut

torstai 31. tammikuuta 2013

Ihanalehteen, Pelikorteista Minialbumiksi

Uusin ihanainen IHANA-lehti on ilmestynyt. Lehti on täynnä kaikkea kivaa ja keväistä sekä tekemäni malli ja ohje työvaihekuvineen pelikorteista tehtyyn minialbumiin. Itse olen ihastunut tähän pohjaan niin, että tekeillä on kolme uutta albumia. Lisäksi tein albumin tekemisestä videon, jonka löydät tuosta alta.





Eilen palasin Frankfurtin Creativeworld-messuilta.
Paljon näkemistä, huikeita kokemuksia,
 rutkasti uusia ideoita ja upeita uusia kontakteja.
Mahtava reissu, mutta siitä lisää myöhemmin!

Mukavaa torstaipäivää jokaiselle!

- Mira

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kevättä tyynyissä

Pitsiliinat ovat yksi suuri heikkouteni, ja paheeni. Olen keräillyt niitä jo vuosia, pää ideoita tulvillaan, mutta nyt sain vihdoin jotain niistä tehtyä. Löysin kätköistäni keväisiä tyynynpäällisiä, nekin olin päättänyt ommella itse, mutta miksi, kun kivoja löytyy myös valmiina. Lisäksi kasa pitsiliinoja, nuppineulat ja ompelukone.


Neulasin pitsiliinat tyynynpäällisiin ja surautin ompelukoneella kiinni useamman kierroksen ja hienot tuli. Ikeassa myydään kaunista pellavaa, josta tyynyt voisi itse surautella, mutta jos haluat päästä helpommalla, käväise kurkkaamassa Tiimarin herkullisen väriset kevään tyynynpäälliset.

Tänään matkaan Frankfurtin Creativeworldiin hakemaan uusia ideoita sekä tsekkaamaan tämän vuoden tuoteuutuuksia. Viimeistään loppuviikosta saatte tunnelmakuvia reissusta.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!
- Mira

tiistai 22. tammikuuta 2013

Haluaisitko ATC-kortteja Englannista? Tule mukaan ATC-swappiin!

Hei, nyt olisi ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua kansainväliseen ATC-korttivaihtoon! Ei näitä niin usein ole tarjolla, etteikö kannattaisi osallistua. Vaihtoon on aikaa ilmoittua ensi viikon tiistaihin ja mukaan mahtuu vain tietty määrä osallistujia, joten kannattaa olla nopea!

Vaihdon teema: Vaihdolla ei oel varsinaista teemaa, mutta jokaisessa ATC-kortissa on oltava jotain LEIMATTUA, joten kortin tulee olla osittain ja saa olla mielellään kokonaankin leimattu erilaisilla tekniikoilla.

Korttien lukumäärä: 5 (viisi kpl) kaikki kortit voivat olla samanlaisia tai erilaisia. 

Kortit perillä: viimeistään 7.2.2013

Ilmoittautuminen: sähköpostitse viimeistään 29.1.2013 osoitteeseen mustakatti@luukku.com. Odota vahvistus ja ohjeet.


Minä ainakin osallistun!!
- Mira

maanantai 21. tammikuuta 2013

Söpöinen vauvanmyssy

Minusta tuli syksyllä täti, ihka ensimmäistä kertaa elämässäni, saan olla "täti-ihminen":) Olen neulonut jo omille pojilleni tällaiset perinteiset vauvanmyssyt ja neuloinpa sellaisen myös tädin pikku-nuppuselle.


Tykkään tuosta mallista tosi paljon. Se sopii vastasyntyneen päähän todella hyvin, peittää korvat ja on kaikinpuolin vaan niin söpö malli. Ohjeet löytyi aikanaan Novitan Wool-lankavyötteen takaa, nyt en osaa sanoa, onko ohje edelleen siellä.. Wool on ihanan pehmoista merinovillalankaa, joka sopii vauvan neuleisiin loistavasti. Olen tehnyt myssyjä myös kesävauvojen päähän, silloin käytössä on ollut puuvilla tai bambulanka. Ja tässä ohje, suoraan Novitan Wool-langan vyötteestä:

KYPÄRÄMYSSY:
Puikot 3,5 tai käsialan mukaan

- Luo 32 silmukkaa ja neulo ainaoikeaa.
- 1krs: (op) Neulo 2o, lisää 1s (lisäys: ota langankierto kiertäen puikolle). Neulo kunnes puikolla on jäljellä 4s, neulo 2o yhteen ja sen jälkeen 2o.
- 2krs: Neulo kaikki silmukat oikein.
- Toista 1. - 2. kerroksia yhteensä 14 kertaa (=28krs).
- Kavenna sitten krs:n alussa ja lisää sen lopussa yhteensä 14 kertaa (=28krs).
- Lisää nyt krs:n alussa ja kavenna krs:n lopussa yhteensä 9 kertaa.
Olet kappaleen puolessa välissä.
- Kavenna sitten krs:n alussa ja lisää lopussa yhteensä 9 kertaa.
- Lisää krs:n alussa ja kavenna lopussa yhteensä 14 kertaa.
- Kavenna vielä lopuksi krs:n alussa ja lisää krs:n lopussa 14 kertaa.
- Päätä silmukat.

Aseta valmis kappale alustalle, kostuta ja anna kuivua. Ompele aloitus- ja päätöskerros toisiinsa ja ompele kulmat yhteen. Virkkaa solmiamisnauhat.

Ohje on helppo, nopea,
ihana, ihastuttava
ja kaikinpuolin suositeltava!

Ihania, aurinkoisia pakkaspäiviä
kaikille toivotellen, Mira

torstai 17. tammikuuta 2013

Encaustic Art-kurssilla vapaata


Kursseja lisää. Minttu Lindfors pitää Encaustic Art-kurssin Amaliassa lauantaina 26.1. klo 10 - 13. Ja kurssille on vielä muutamanvapaa paikka.

Ai, mitä Encaustic Art on? Tässä Mintun kurssikuvaus:
Aloita uusi upa harrastus Encaustic Art eli mehiläisvahamaalaus. Encaustic Art-tekniikka on kädentaitoa, jonka jokainen voi oppia. Se antaa onnistumisen tunteen jo ensimmäisellä harjoittelukerralla. Aiempaa kokemusta maalaamisesta tai piirtämisestä ei tarvitse, vaikka ei näistä taidoista haittakaan ole.

Lisätietoja voit katsella täältä.




Encaustic Art peruskurssin hinta on 45€ / 3 t. joka sisältää kaikki kurssimateriaalit. Kurssilla opitaan maalaamaan silitysrautatekniikalla joka on helppo oppia, vaikka ei olisi koskaan ennen maalannut. Minkäänlaista maalaustaitoa ei tarvitse entuudestaan osata koska tämä on aivan oma tekniikansa. Tule ennakkoluulottomasti löytämään oma luovuutesi, YLLÄTYT TAKUULLA! Lisätiedot ja ilmoittautumiset:minttu.lindfors@gmail.com  tai puh. 040-5062456

tiistai 15. tammikuuta 2013

Amalian ATC-ilta aloitti tämän viikon

Eilen oli taas Amalian ATC-ilta ja eilen sain yhden ATC-kortin aikaiseksi. Yleensä en saa yhtään... Ai miksi, käännän, väännän, säädän. En saa mieleistäni, olen liian pikkutarkka. Ja kun ATC-korttien juju onkin siinä, että voisi tehdä mitä tahansa. Eilen kuitenkin valmistui yksi, meni kyllä hiukan ylitöiksi... Äläkä vaan takerru tekstiin, en minäkään :)


ATC-kortithan ovat pieniä taideteoksia. Jokainen omalaatuinen, arvokas aarre. Kortin teossa on vain yksi, mutta tarkka sääntö, koko tulee olla 2,5 x 3,5 tuumaa eli 6,4 x 8,9cm, eli keräilykortin (siis vaikka jääkiekkokortti) kokoinen. Tämä koko siksi, että mahtuvat keräilykorttimuoveihin sekä -kansioihin.

Miksi ATC-kortteja tehdään? Korttien tarkoitus on olla taidokkaita, yksilöllisiä pikkutauluja. Kuten sanottu, mitään sääntöä korttien tekemiselle, koon lisäksi ei ole. Usein korttien tekemiselle kuitenkin tietty toive tai aihe, eilen kortti-iltamme aihe oli Vintage. Sen teeman puitteissa pysyimme siis koko ryhmä. Usein kortteja leimaillaan, aiheena voi olla myös kierrätys, joku tekniikka tms. Kortin taakse merkitään aina tekijä, kortin aihe/nimi sekä kuinka monta samanlaista korttia tekijä on tehnyt.

Toinen, ehkä suurin syy tai oikeastaan viehätys korteissa on niiden vaihtaminen eli ATC-kortteilijat järjestävät korteilla ATC-korttivaihtoja. Vaihdossa järjestäjä antaa vaihdolle kerää rymän ja keksii jonkun teeman. Vaihtoon osallistuvat tekevät yhdessä päätetyn määrän kortteja, lähettävät/toimittavat ne järjestäjälle ja hän jakaa kortit muille osallistujille. Eli, jos ryhmässä on 8 kortteilijaa (kuten meillä) jokainen tekee 8 korttia ja ne jaetaan tekijöiden kesken. Näin omaan kansioon kertyy ajanmittaan mitä upeampia luomuksia.

Lisää ATC-korteista voit vielä lukea täältä, toki nuo vaihdot ovat jo menneitä, mutta haluaisitko osallistua kotimaiseen tai ulkolaiseen ATC-vaihtoon? Kerro siitä toiveesi minulle, ehkä toiveesi toteutuu :)

ATC-ilta pelasti maanantain.
Se rauhoitti sielun ja mielen.
Askartelu vaan on niiiin ihanaa!

-Mira

torstai 10. tammikuuta 2013

Kursseja Intohimona Skräppäys 2013

Jos jollekin on vielä epätietoisuutta siitä, mitä kannattaa tehdä huhtikuun lopulla, 20. - 21.4. niin kalenteriin kannattaa varata tuo viikonloppu ja pyhittää se vain ja ainoastaan askartelulle :) Amalian järjestämä ja kovin suosittu Intohimona Skräppäys tulee taas, tänä vuonna Helsinkiin, Kokoushotelli Rantapuistoon. Nimestä huolimatta, paikalle voi saapua muutkin askartelusta sekä paperiaskartelusta kiinnostuneet. Pöytäpaikan voi varata täältä, mutta mukaan voit tulla toki päiväkävijänäkin.


Kursseja on tulossa koko viikonlopulle, tässä alkupaloja perjantai-illalle, kursseja Emmolta ja Riikalta.




keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Amalia mukana Askartelupirtissä

Amalia on mukana AnunPutiikkien järjestämässä Askartelupirtti-nimisessä tapahtumassa Tampereella 19. - 20.1.2013 Hotelli Pinjassa. Mukaan voit tulla myös päiväkävijänä, joten tervetuloa ostoksille sekä moikkaamaan!

Amalialla mukana kasa SMASH-bookeja, hiukkasen papereita ja muuta kaunista sekä esittelyssä Silhouette Cameo, jonka valloittavaan maailmaan pääset Minnan opastuksella molempina päivinä.

Nähdään Tampereella!

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Ilmoittaudu kurssille, niin tein minäkin :)

Kevään 2013 kursseja on nyt lisätty tänne. Lisää kursseja on vielä tulossa, kunhan saan muutaman tärkeän kevään aikataulun lyötyä lukkoon, mutta kurssientäyteinen kevät on tulossa! Vierailevien kurssittajien kurssit avaa Emmon Musteet Tutuksi -kurssi. Suosittelen! Kurssilla on tällä hetkellä vähän ihmisiä, joten kurssi on vaarassa peruuntua. Ilmoittaudu pian, minäkin taidan osallistua :)
Nähdään kurssilla!

- Mira 

tiistai 1. tammikuuta 2013

Uuden vuoden lupaus(ko), tavarat paikoilleen.

Tammikuu on uuden vuoden lupausten sekä usein myös siivouksen aikaa. Kuten kaikki me askartelijat ja käsillätekijät tiedämme, askartelutarvikkeilla on taipumus olla usein luovan kaaoksen vallassa :) Itselläni on useita erilaisia tarvikkeiden säilytysratkaisuita sekä vielä enemmän kaikenlaisia yrityksiä pitää tarvikkeet aloillaan. Olenkin päättänyt keräillä erilaiset säilytysratkaisuni myös näytille tänne blogiin kevään aikana.

Tiedätte jo varmaan, että keräilen kaikenlaisia laatikoita sekä myyntipakkauksia ja tietenkin ihania skräppäyspapereita. Leikkaan paperit sopivankokoisiksi, liimaan ne rasian kylkiin (useimmiten kaksipuoleisella tarrakalvolla) sekä koristelen rasiat vielä erilaisin koristein. Rasiat ovat näin hyllyssä kauniita ja piilottavat sisäänsä mm. nauhoja, nappeja, nastoja.

Amalian haasteissakin kysellään erilaisia askartelutarvikkeiden säilytysideoita.
Missä sinä säilytät lankoja, papereita, stansseja, leimasimia tms.
Kerro se myös meille muille!

Mukavaa alkanutta vuotta 2013!