Sivut

perjantai 22. helmikuuta 2013

Intohimona Skräppäys ja upea ohjelma :)

Askartelu Amalia ylpeänä esittää! Ta-daa!! Järjestämäni tapahtuma, Intohimona Skräppäys 2013 saa Suomeen ainutlaatuisen, ennennäkemättömät opettajakaartin ulkomailta. Workshopeja tulee opettamaan kolme ihastuttavaa opea Puolasta, Anna-Maria, Anna sekä Jaszmurka. Lisäksi opena myös viime vuodelta tuttu ihanainen Birgit Koopsen Hollannista. Tämä on mahtavaa! 



En olisi voinut haaveilla tästä opettajamäärästä kuuna päivänä. Mutta totta se on. Olet sitten skräpännyt vähemmän tai enemmän, suosittelen osallistumaan kursseille, joiden tiedot löytyvät täältä. Tämä tosiaan on ainutlaatuinen mahdollisuus Suomen kamaralla, joten älä epäröi, vaan tule mukaan!


Lisätietoja:

maanantai 18. helmikuuta 2013

Oikein, oikein, oikein, poikaipana(kin) neuloo

Jokunen aika sitten 10-vee poikaipana pyysi "äiti, saanko minä virkata?", "äiti haluisin virkata kaulaliinan!" Pienen neuvotteluhetken jälkeen kuitenkin päädyttiin etsimään neulepuikot ja lankaa, poika opettelisi neulomaan. Luotiin yhdessä lyhyille bambupuikoille silmukat, neulottiin yhdessä kerros oikeaa, neulottiin toinenkin kerros yhdessä oikeaa.  Sitten poika halusi neuloa itse, kerros toinen.. työ jäi odottamaan.



Ja työ odottaa vieläkin, saa nähdä syntyykö kaulaliina tänä vai ensi vuonna, pääasia on että innostus neulomiseen säilyy. Kohta me neulotaan yhdessä :)

Tämän viikon lomailen poikaipanoiden kanssa
KeskiSuomen lumisissa maisemissa.
Makkaraa ollaan jo käyty paistamassa metsäretkellä,
saa nähdä mitä loppuviikko tuokaan tullessaan...

Mukavia lomapäiviä hiihtolomailijoille,
ahkeria työpäiviä töissä ahkeroiville!

- Mira

torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävälle

ollaan ystäviä jookos? ollaan ananas ja kookos. 


Mukavia Ystävänpäivähetkiä kaikille!

maanantai 11. helmikuuta 2013

Ystävänpäivänä Amalia auki klo 17 - 21

Ystävänpäivä lähestyy ja kerrankin voin sanoa, että mulla on kasa ystävänpäiväkortteja valmiina, lähdössä lähimmille ystäville ja rakkaille. Juu, siis muitakin kuin mallikortteja. Postiin menevät eivät pääse vielä julkaistavaksi, ettei saajat pääse niitä vielä näkemään.



Ylimmäisen kortin tein malliksi Tiimarin nettiin, lisää kortteja ja muita askarteluvinkkejä löydät täältä. Alempi kortti syntyi malliksi Ystävänpäivä-kortti-iltaan, leimaillen ja väritellen.

HUOM! Amalian aukioloajat muuttuvat.
Tulevana torstaina Amalia on auki klo 17 - 21.
Jatkossa kurssien aikana ja sopimuksen mukaan.

Amalian video, Paperinkuviointia paperirullahylsyllä

Paperinkuviointi on kivaa. Tällä kertaa videoitiin helppo kuviontitekniikka, joka onnistuu meiltä kaikilta ja toimii myös lasten kanssa, joten vinkiksi päiväkoteihin ja kouluille. Tarvitset vain yksiväristä paperia, maalia (akryyli-, sormi- tms) sekä paperirullahylsyn.


Mulla oli tarkoitus tehdä noista kuvioiduista papereista mallit, mutta sattuipa tapahtumaan niin, että paperit ovat jossain hyvässä tallessa nyt, joten projektit valmistuvat myöhemmin :)

Mukavaa maanantaita!

- Mira

torstai 7. helmikuuta 2013

Tuliaisia Tallinnasta

Jokunen aika sitten (lue marrakuussa) kävin luxus-päiväristeilyllä Tallinnassa. Luksusmatkalla siksi, että olin reissussa ihan yksin :) Laivamatkat virkkasin amigurumeja (niistä lisää myöhemmin), lueskelin lehtiä ja seurasin laivan hassua menoa.

Tallinnassa sitten suuntasin matkani Rocca-al-Mare kauppakeskukseen, jonne pääsikin vaivattomasti bussilla suoraan satamasta. En ollutkaan koskaan käynyt siellä ja hyvinhän se päivä vierähti. Kiertelin kauppoja, sovittelin vaatteita ja löysinhän minä vähän tuliasiakin, vaikken mitään lähtenyt edes hakemaan.

Heti alakerroksessa törmäsin kauppaan nimeltä Koduextra, joka myy kaikenlaista kotiin, astioista koristeisiin sekä leluista toimistotarvikkeisiin. Minun koriin tarttui lasisia joulukuusen koristeita, kotiin ja lahjaksi sekä...
... alla olevat ihanuudet.





Trikookudetta kera puisen koukun, hintaa nyt en enää muista, mutta olisikohan ollut alle 7€ ja ihania huopakoristeita, 2€/pussi (pussissa noin 10 koristetta). Tuotteet eivät olleet hinnalla pilatut ja mun mielestä ainakin ihania. En ole vielä aloittanut virkkaamaan kudetta, mutta lopputuotoksen tulette kyllä näkemään kevään aikana. Huopakukkia on jo ommeltukin, niistäkin sitten myöhemmin.


Sen tiedän, että kyseinen kauppa löytyy myös sataman liepeiltä Rimi-marketista, siellä tosin en ehtinyt valikoimaa tarkistamaan, mutta uskoisin että näitä löytyy myös sieltä.

Rocca-al-Maren yläkerrasta löytyi vielä Kuns & Hobi Galerii, jossa oli pieni valikoima askartelutarvikkeita sekä vähän skräppäys-papereitakin, mutta niistä minulla ei ole kuvia, koska en tehnyt hankintoja eikä myymälässä saanut kuvata.

Viikonloppuna virkkailen,
mitäs sinä puuhailet?
Mukavaa perjantaita
jokikisille askartelijalle!

terkuin Mira

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Emmon kurssilla vielä tilaa

Amalian kurssithan löytyvät yläreunan kohdasta "Kurssit", olethan muistanut tutustua? Emmo pitää helmikuussa Mixed Media -kurssin, jossa on vielä tilaa, joten ilmoittauduhan pikaisesti. Alla Emmon kurssi-info.


Tervetuloa tekemään kanvas taulu mixed median keinoin.
Kurssin hinta 24 € sisältää materiaalipakkauksen. Tarvitset mukaasi oman kanvaspohjan. 




ps. Kanvaspohjia löytyy myös Amaliasta, joten voin hankkia sen paikan päältä.

perjantai 1. helmikuuta 2013

Amalian helmikuun haaste: Tapetti ja TSI-paperipussi

Tammikuu vaihtui helmikuuksi ja Amalian Haasteissa on aika uuden haasteen. Helmikuun haasteen aiheena on Tapetti. Kuinka hyödynnät tapettia askartelussa? Kuva, vinkki, linkki tai muuten vain idea.


Itse olen vuosia sitten oppinut helpon paperipussin taittelun. Sen minulle opetti Helsingin työväenopistolla yksi rouva, terkkuja vaan, jos satut blogiani lukemaan. Paperipussin taittelu sopii kaikenlaisille papereille ja monenlaiseen käyttötarkoitukseen biojätepussista lahjapussiin. Olen pitkään haaveillut tekeväni näitä pusseja varastoon ja nyt kun haasteteema osui nappiin, niin taitaa tehdas käynnistyä :) Olipa tämä ohje juuri uusimmassa Ihanassakin. Tässä pussin taitteluohje teillekin:













Ei muuta kuin mahtavia tapetti-ideointeja tuottamaan
ja mukavaa talvista viikonloppua!

- Mira