Sivut

perjantai 28. kesäkuuta 2013

YötönYö meneillään ja YSMYT aloillaan

Yötöntä Yötä täällä Skräpätään parhaillaan, tupa on täynnä ja kaikki paikat varattu, vaikke kuvassa siltä näytäkään.
Itse olen saapunut tovi sitten paikan päälle toisesta projektista, jouluista tunnelmista ja aloittelen parhaillaan YSMY-tuotteiden latailua myyntiin. Eli, tänne blogiin lisäilen koko viikonlopun ajan tuotteita, hyvään ALE-hintaan siis. Jos kiinnostuit tuotteesta, laita heti viestiä osoitteeseen mira@amalia.fi, kerro viestissä tuotteen nimi ja yhteystietosi. Viimeistään maanantaina kasaan yhteen kaikki tilaukset, laitan laskut tulemaan ja sitten ensi viikolla lähetän kaikki tilaukset.

Yöttömän Yön kunniaksi Amalia on siis auki läpi viikonlopun,
tervetuloa ostoksille myös paikan päälle!
Auki ollaan melkein läpi yön :)

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Tv-tason uusi elämä tulostinpöytänä


Ja tälle kuulle taas bloggausta Dremelin Kädentaidot-blogiin. Pidemmän postauksen ja kunnon ohjeet löydät täältä, KLIK-KLIK.

Meillä on ollut pitkään ongelmaa, missä säilyttää tulostin. Se on ollut olohuoneessa (lattialla), makuuhuoneessa (lattialla), oven takana, nurkan takana, missä milloinkin. Työhuonetta meillä ei ole ja askartelukopperoni on sen verran pieni, että sinne sitä ei voi sijoittaa. Mutta tulostin on oltava, vaikka se ei mikään kaunis sisustuselementti oikein olekaan.

Pitkään olen jo miettinyt, että kellarikerroksessamme majailee vanha, roskalavalta löytämäni tv-taso, jonka tuunaamalla saisi tulostimille oivan tason/pöydän. Telkkaritaso on samanlainen, nostalginen, joka aikoinaan oli mummolassa. Muistan, kun tason alla olevalta lehtitelineeltä löytyi viikon tv-ohjelmat sekä joku viikkolehti, kun siskojen kanssa yövyttiin mummolassa siskonpedillä tietenkin :) Ja joka ilta ohjelmassa oli puoli yhdeksän uutiset.


Tason irroitettuani "dremelöin" eli hioin puutason pinnan Dremelin MultiMax-työkalulla. Joka kyllä on hyvä peli ja hiominen sujui kädenkäänteessä.


Tason maalasin kermanvalkoiseksi ja jalustan turkoosiksi. Aika rohkeeta, vai mitä?


Puulevyn reunus oli sen verran huonokuntoinen, että jouduin siistimään sen kuvioteipillä, joka on Teippitarhan maahantuomaa, mutta Amalian hyllystäkin löytyvää.


Ja kyllähän siitä hieno tuli. Tykkään itse kovasti, ja mieskin kehui, joten ihan onnistunut tuotos siis :) Uudistettuna tämä tv-taso sai siis uuden elämän tulostinpöytänä. Sopii oikein kivasti meidän makkariin Juhannusruusu-tapettien (Tapettitalo) kanssa, mummolaimaiseen tyyliin siis.



Tämä juttu on tehty yhteistyössä:




maanantai 24. kesäkuuta 2013

Virkkausta ja arvonta

Keskikesän, yöttömän yön juhla, juhannus  on takana, olipas aivan mahtavaa. Rentoa oloa, hyvää ruokaa, laineiden liplatusta, muttei vieläkään talviturkin heittoa. En vaan tykkää yhtään kylmästä vedestä, vaikkei se varmaan enää kylmää olekaan.

Ennen juhannusvapaita sain valmiiksi isoäidinneliöstä virkkaamani maton, jonka ohje löytyy tämän viikon Tiimarin blogista. Sen voit lukea täältä. Ohjeen voit lukea Tiimarin klubilaisena, johon voit liittyä lähimmässä myymälässä.



Tälle viikolle on luvattu hurjia helteitä. Helteiden lomassa voi kuitenkin vähän virkkailla, kude ja koukku kassiin ja vaikka puiston penkille virkkaamaan. Jos tiedossa on jo lomareissu, on virkkaustarvikkeet helppo ottaa mukaan vaikka junamatkalle. 

Missä sinä olet virkkaillut?
Mikä on hauskin, erikoisin tai yleisin paikka?

Vastaa tähän 30.6. mennessä.
Arvon yhden kerän Tiimarin ontelolankaa.

Helteitä odotellessa, Mira

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Rauhallista ja askarteluntäyteistä Juhannusta!

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin,
rauhallista Juhannusta kaikille!



Muistakaa askarrella!
- Mira

torstai 20. kesäkuuta 2013

Yöttömän Yön Skräppäys tulee, 28. - 30.6.2013

Juhannus lähestyy, aatonaattoa vietetään. Itse olen lähdössä tänään Keskiseen Suomeen Päijänteen rannalle, oman lapsuudenkotini maisemiin. Koivut, kokko ja vihtasauna. Ihanaa! No, ehkä vähän grilliruokaa, muurinpohjalettuja, löhöilyä sekä ripaus virkkausta. 

Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna Amaliassa vietetään Yöttömän Yön Skräppäystä. Perjantaina 28.6. klo 12 aloitetaan ja sunnuntaina 30.6. lopetetaan. Yötä myöden, nautitaan askartelusta ja pimenemättömistä kesäöistä :)


Voit varata paikan joko yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi päiväksi. Yhden päivän hinta on 17€, kaksi päivää 32€ ja kolme päivää 49€. Varaa paikkasi pian, mira@amalia.fi

YöttömänYön aukiolot:
Pe klo 12 --->
La klo 10 --->
Su klo 10 --->

Puoti siis auki myös koko viikonlopun ajan, joten tervetuloa ostoksille!

Lisäksi tuon viikonlopun aikana on tulossa taas Amalian YSMY:t eli YStävänMYynnit, ALE-hintaan yksittäiskappaleita, varastojen loppuja sekä tarjouksia myös uutuuksista. YSMY:t alkavat täällä blogissa perjantaina noin klo 18, sekä facebookissa  lauantain sekä sunnuntain. Lisää tietoa YStävänMYynneistä ensi viikon alussa. Huipputarjouksia kuitenkin luvassa!

Ja tuosta kuva pyörästä. Löysin tämän ihanuuden jokunen tovi sitten Lanttilan itsepalvelukirppikseltä, Vantaalta. Näin sen, ihastuin, läksin pois, soitin perään, ajoin takaisin, menin ja ostin. Se vaan huusi minun perään, aivan ihana! Kuvanottohetkellä se on juuri saapunut pihaamme, odottamaan tarakalle kesäkukkia.

Mukavaa ja rauhallista juhannuksen aikaa kaikille!
Muistakaa nautiskella askartelusta.
- Mira

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Valmis terassipöytä, hieno se on :)

Täällä sitä ollaan ja pieni postaus valmiista pöydästä, kuten lupasin. Mennyt viikonloppu meni oikein jouluisissa merkeissä, nenänpää glitterissä ja sormet liimassa. Ja onnistuinpa murtamaan pikkuvarpaanikin, ihan kotona, lauantai-aamuna ennen töihin lähtöä. Reilu kolmetuntia Jorvin päivystyksessä, varvas teipattuna ja nyt jalka linkuttaen. Joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää..




Ja kuten kerroin, terassipöydästä tuli oikein mainio ja käyttökelpoinen. Siinä on ehditty nyt viettämään synttärijuhlat, vietetty iltaa grillaten ja onpahan allekirjoittanut ehtinyt istua sen ääressä hetken, lehtiä lueskellen :)

On muuten ihan älyttömän kiva tuo kuvissa oleva lehti, ja löytyy ihan lähimarketeista, taisinpa nähdä peräti lähi-Alepan lehtihyllyssäkin. Suosittelen!

Vaikka glitteriä onkin nenänpielessä,
keskitytään vielä kuitenkin kesään ja kärpäsiin!
Muistakaa Amalian haaste, KLIK-KLIK.

torstai 13. kesäkuuta 2013

Terassipöydän pikaehostus

Terassillamme oleva kesäpöytä on ollut meillä nyt seitsemän vuotta. Kesät se palvelee meitä melkein päivittäin ja talvet viettää pressun alla, mutta kuitenkin sään armoilla eikä minkään katteen alla, joten pöydän pinta alkaa olemaan aikalailla huonossa kunnossa.




Meillä oli pari viikkoa sitten keskimmäisen poikaipanan 8vee synttärit ja pöydälle piti tehdä jotain. Hiomiseen ja maalaamiseen ei nyt ollut aikaa, joten tein pöydälle pikaisen ehostuksen vahakankaalla. Magean vahakankaan löysin Tarjoustalosta, eikä hintaakaan ollut kuin 4,90€/metri. Ja muuten työvälineinä sakset sekä sinkilänaulain eli nitoja.




Leikkasin vahakankaan sopivan kokoiseksi, eli  vajaa 10cm suuremmaksi kuin pöytä. Naputtelin kankaan kiinni pöydän alle nitojalla, ensin yhdeltä reunalta ja sitten jatkoin eteenpäin, kiristäen kangasta koko ajan, että se kiristyi pöydän päälle tiiviisti.

Ja 8vee poikaipana innostui kuvaamaan äitiä hommassaan, joten kuvia myös allekirjoittaneesta työntouhussa. Päivä oli todella lämmin, joten vaikka työ oli helppo ja yksinkertainen, voimille otti olla pää alaspäin auringonopaahteessa.




Kuva valmiista pöydästä seuraavassa postauksessa.
Siitä tuli oikein kiva!



PUS-PUS kaikille :)
- Mira

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Dremelille Herkulliset Hengarit


Olen pitkään jemmaillut puunvärisiä, lakattuja hengareita varaston perukoilla, ajatellut viedä kirpparille. Ne vaan ei jotenkin enää istu silmään, kun muutenkin olen yrittänyt kotiamme “valkaista” valkoisen ja vaalean eri sävyillä. Ja kuten kuvista näkyy, lakkapinta oli hengareissa melkoisen voimakas ja kirkas.



Onneksi en ehtinyt hengareita kirpparille viemään. Päätin nimittäin kokeilla niiden maalausta ja samalla tehdä ensimmäisen testaukseni Dremel Multi-Max työkalulla.


Jotenkin en vaan ole uskaltanut tai muuten vaan saanut aikaiseksi aukaista salkkua, nyt kuitenkin rohkaistuin ja tein sen. Salkusta löytyi työkalun lisäksi hiontalaikka kera hiontapapereiden sekä kuusiokoloavaimen.



Ihan ensimmäiseksi piti aukaista työlaitteen päässä oleva ruuvi, salkussa olleella kuusiokoloavaimella, että hiontalaikan sai kiinni työkaluun.



Sitten valitsin hiomapapereista toiseksi karheimman ja  painoin sen hiontalaikan tarrapintaan ja sitten kaikki olikin valmista seuraavaan työvaiheeseen, joka oli itse hionta. Surruttelin lakat pois hengareiden pinnalta ja hionta kävi oikein näppärästi. Pienten ja kapeiden kärkien ansiosta, hionta onnistui vaikeistakin paikoista.



Kun lakka oli hiottu kaikkialta, oli maalauksen vuoro. Maalasin hengarit kahteen kertaan askartelukäyttöön tarkoitetulla, puupinnoillekin soveltuvalla maalilla. Maali tietenkin kuivui kerrosten välissä.


 Ja valmiit hengarit ovat oikein kauniit. Värit ovat herkulliset ja uskon, että varmasti tulevat käyttöön.




Tuunausiloa kaikkien kesäpäiviin toivottelee, Mira

Tarvikkeet:
Vanhat hengarit kodin kätköistä
Akryylimaalit ja sivellin Tiimari
Kuvausrekvisiittana oleva pitsimekko löytyi toukokuun Siivouspäivänä ihan sattumalta Eiran puistosta Pitsiunelmia-bloggaajalta. Terkut myös tätä kautta ;)

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Kesän paras kassi

Pitkään on muhinut päässä kassin tekeminen puuvillamatosta ja vihdoin sain sen tehtyä, ja niinpä Tiimarin blogiin valmistui tälle viikolle se parempi kesäkassi. Eikun paras :)



Kassista tuli mielestäni oikein kiva ja etenkin juuri sopivan kokoinen rantakassiksi. Kassin teosta löytyy työvaihekuvat Tiimarin sivuilta. Kassi tulee varmasti käyttöön ja taidanpa saurauttaa muutaman lisää, vaikka kesälahjaksi kavereille.

Mainiota maanantaita kaikille!
- Mira

Tänään Amaliassa ATC-ilta klo 18 - 21

Tänään maanantaina 10.6. viimeinen ATC-ilta ennen kesätaukoa, tervetuloa mukaan!


torstai 6. kesäkuuta 2013

Clasulta löytynyttä

Aina tulee tarkkailtua kaupoilla valikoimaa askartelijan silmin. Eräänä päivänä käväisin ihan muissa asioissa Clas Ohlssonilla ja kas, mitäs löytyikään!! Kolme ihanaa pakkausta kuvioteippejä. Hintakaan ei ollut paha, vähän yli viisi euroa kolmen setti. Nyt vaan odottelen aikaa, että ehtis vähän skrpäppäämäänkin.






Mutta hei, sehän aika koittaa tuota pikaa. Tulevana lauantaina 8.6. Skräpätään Amaliassa pitkän kaavan mukaan. Paikat ovat jo valitettavasti täynnä, mutta ostoksille saa tulla pistäytymään klo 10 - 20 välisenä aikana.


maanantai 3. kesäkuuta 2013

Haaste, massapallot ja 3 erilaista

Huomenia maanantaiaamuun! Helteet senkun jatkuvat, mutta sehän ei haittaa ;) Poikaipanat tosiaan kirmasivat lauantaina kesälaitumille, eilen vietettiin keskimmäisen pojat 8vee kaverijuhlia ja nautittiin koko viikonloppu ihanasta kesäsäästä perheen ja sukulaisten kesken. Ihanaa!

Tiimarin blogissa tälle viikolle asetin itselleni haasteen. Haasteen aiheet juhlat-massapallot sekä kolme erilaista. Mitä niistä syntyikään, voit käydä lukemassa täältä, KLIK.


Säätiedotuksen mukaan kesä ja helteet jatkuvat, taidan siirtää toimistoni ja askarteluni ulkotiloihin, nauttia aurigonsäteistä ja imeä niitä talvenkin varalle.

Mukavaa maanantaita,
muistakaa askarrella! 
- Mira 

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesäkuu ja Amalian haaste

Kesä ja kärpäset. Toukokuu hujahti jonnekin, kesäkuu alkoi. Meillä poikaipanat kirmasivat juuri kesälaitumille, iloisina, hymyilevinä ja vapaina kuin taivaan linnut. Mahtavaa kesälomaa pojat!

Amalian haasteissa starttasi tänään koko kesän kestävä BINGO-haaste. Etsi bingosta sopiva rivi, pystyyn, vaakaan tai kulmasta kulmaan. Askartele, tuunaa, neulo, ompele, mitä vaan ja osallistu! Aikaa haasteeseen osallistumiseen on heinäkuun loppuun saakka. 

Itse nappasin ruudukosta keskimmäisen pystyrivin. Työni on muutaman vuoden vanha, Suuri Käsityö -lehdelle tekemäni tuunattu rasia. Se sopi tähän riviin niin mainiosti, että nappasin sen kuva-arkistosta.





Rasia on maalattu ensi akryylimaalilla. Kansi on päällystetty kuviopaperilla sekä koristelu lehdestä kopioidulla kuvalla. Koristeena pitsiä, ruusuja, nappeja sekä vanhasta kirjansivuista tehtyjä rullia.

Tänään tahdon toivottaa kaikille valmistuville
sekä todistuksen saaneille
 HURJAN PALJON ONNEA!