Sivut

torstai 27. helmikuuta 2014

Kauneimmat Askartelut ja Helppoa Skräppäystä

Olen ilolla saanut olla mukana tuottamassa uuden askartelu-lehden sisältöä. Jo perinteisempi, ehkä useammalle teistä tuttu, Kauneimmat Käsityöt-lehti on nyt tuonut markkinoille myös Kauneimmat askartelut-lehden. Ensimmäinen numero oli jouluinen ja tämä toinen keväinen. Tässä keväisessä lehdessä on juttua skräppäämisestä ja sen aloittamisesta.





Ja jatkoakin on tulossa... Skräppäystä ja vähän muutakin. Yllä olevat kuvat on kyllä surkeat! Myönnän, mutta räpsin ne tuossa illalla kännykällä, keittiön hämärässä valossa, mutta tarkoitushan ei olekaan näyttää juttua sen enempää. Eli, käykäähän ostamassa lehti itsellenne :)

Oikein mukavaa ja askarteluntäyteistä viikonloppua kaikille!
- Mira

tiistai 25. helmikuuta 2014

Amaliassa Skräpätään pitkästi 8. - 9.3.

Kuumeisesti kysellään, milloin Amaliassa skräpätään taas.. No, onhan sitä tulossa. 8. - 9.3.2014 on taas tiedossa pitkää skräppäystä, mukavaa yhdessäoloa sekä tietenkin sitä askartelua, skräppäystä tai korttejakin saa tehdä. Ja ihan vähän naurua, siis ihan vähän. Klo 18 aikoihin.

 

Olen nimittäin huomannut, että parhaimmat naurut nauretaan noin klo 18. Ja tästä harvoin poiketaan, jos, niin puolella tunnilla eteenpäin. :)

Nauru pidentää ikää.
Ja askartelu.
Ainakin uskon niin.
:)

Ilmoittaudu skräppäämään mira@amalia.fi
Mukaan mahtuu molempina päivinä 8 hlöä.

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Suuri Käsityö, juttu ja laiskotus

Uusimmassa Suuri Käsityö-lehdessä on askartelemiani töitä ja onpa siihen samaan mahtunut pieni juttukin minusta :) Otsikko "Ahkera Askartelija" on kyllä toimittajan kynästä, vaikkei tuo tietenkään kovin kauas allekirjoittaneesta mene, vaikka välillä tuntuu että laiskotus on suurempaa kuin aikaansaatujen töiden määrä.






Tätä juttua oli kiva tehdä. Väritkin on niin keväisen raikkaat, vaikka tein mallit pimeimpänä ja vesisateisimpana marraskuun aikana. Lempparini on nuo Jacky-makupalapurkkeihin tehdyt nuppineulatyynyt.

Mutta muistakaahan hyvät askartelijat, välillä pitää muistaa myös laiskotella ja levätä. Aina se ei tarkoita sängyssä tai sohvan pohjalla loikoilua vaan vaikka villasukat jalassa, keinutuolissa virkkaamista. Askartelu ja käsityöt eivät ole suorittamista vaan nauttimista, pään nollausta ja ihana tunne, kun saa jotain valmiiksi, OMIN PIKKU KÄTÖSIN. 

Askartelun iloa ja nautintoa jokaisen alkavaan viikkoon,
terkuin Mira

maanantai 17. helmikuuta 2014

Rakkaudesta saksiin ja pieni saksi-arvonta

 Askartelu on välillä välineurheilua. Ja ensimmäinen paljastus on, ja itsekin myönnän, että kotoa ja työhuoneelta löytyy jos jonkunnäköistä vempainta, on veivattavaa, on rullattavaa, on työnnettävää sekä painettavaa. Johdolla ja ilman, muistikortilla, näytöllä sekä ladattavalla kortilla. Toinen paljastus, myönnän myös sen, että viime aikoina olen eniten käyttänyt sitä askarteluvälineistä jalointa, eli saksia. Mitä muuta tarvitsetkaan askarteluun kuin sakset? No et muuta, niin pääset aika monessa lajissa alkuun. Skräppäys, neuletyöt, virkkaus, helmityöt ja tuunaukset. Lasten, aikuisten, vanhusten tai kehitysvammaisten parissa, aina on yksi väline ylitse muiden. SAKSET.




Kolmas paljastus. Myönnän, olen saksifriikki. Pelkästään askartelukopperostani löytyy ainakin kymmenet sakset. Valkoiset, turkoosit, punaiset (kirkkaat, joulun sekä kuviolliset), on kolmet muumi-sakset sekä ainakin yhdet teflon-pintaiset. Sakset valitse fiiliksen mukaan, välillä myös teeman. Askartelussa käytän yleensä Fiskarsin Avanti-sarjan yleissaksia, joita löytyy useissa eri väreissä ja kuoseissa.

Ensimmäisen ammattini (ompelija) puolesta hankittuna on ompelukäyttöön aivan täydelliset Classic-sarjan kangassakset sekä ohuiden kankaiden sekä vuorisilkkien huolitteluun sopivat sik-sak-sakset.

Ja sitten on kategoria, kahta en vaihda. Toinen on kaikkeen näppärään, pieneenkin kurviin kääntyvät lyhyt teräiset, isoilla ja pehmustetuilla kädensijoilla varustetut Mikro-tip-sakset. Ja toinen on, huippunäppärät kääntösakset, joita minulla on useassa eri värissä. Niitä roikkuu helminauhassa kaulassa, auton avaimissa sekä aina yhdet käsilaukussa (matkasivat muuten kerran käsimatkatavaroissa myös lentokoneessa). Niillä on leikattu virkkaustöiden langanpätkiä, Tutteli-purkkeja liikkuvassa autossa ja ruokapakkauksia telttareissuilla.

TÄMÄ EI OLE MAINOS,
ei maksettu mainospläjäys
vaan ihan vaan kahdella sanalla,
RAKKAUDESTA SAKSIIN :)

Ja tähän loppuun vielä kysymys,
MIKÄ ON SINUN LEMPPARI TYÖVÄLINEESI?
Kommentoi tähän postaukseen 28.2.2014 klo 22 mennessä.
Arvon kaikkien kommentoineiden kesken saksisetin.
(Samat, jotka näkyy alimmaisen kuvan alimmaisena, nuo kirjavat)

Eikun saksimaan!

- terkuin Mira

perjantai 14. helmikuuta 2014

Ollaan ystäviä jookos, ollaan ananas ja kookos :)

Hyvää Ystävänpäivää kaikille!
Ystävät lähellä ja kaukana, tärkeitä ovat jokainen.
Muista kortilla, muista puhelinsoitolla, muista ajatuksella.
Sinä, minä, me.
Ollaan ystäviä jookos, ollaan ananas ja kookos :)





Omat korttinit syntyivät hetkessä, yön pimeinä tunteina. Olen ihan rakastunut WeAreMemoryKeepersin AlbumMadeEasy -sarjaan. Korttitagit on tarkoitettu skräppäykseen, mutta sopivat myös erinomaisesti korttipohjiksi. Ja mikä parasta, tämän kortinhan voi sujauttaa oman albumiinsa. Sarjan tuotteita löytyy täältä KLIK-KLIK.

Nauttikaa ystävien kanssa olosta, vaikka askarrellen :)

tiistai 4. helmikuuta 2014

ATC-illat jatkuu, seuraava on maanantaina 10.2.2014

Syksyllä osallistuin taas ATC-korttivaihtoon. Tuskaahan se minulle taas teetti, se, että kiireen keskellä, viimeisenä iltana viimeistelin kasan kortteja valmiiksi. Mutta, kivaahan se on ja aivan upeaa saada sitten upea posti, ne vaihdossa itselle tulleet kortit (kuvan niistä saatte hiukan myöhemmin.

Mutta, mitä ovat ATC:t? Pieniä vaihtokortteja, jotka ovat kuin pieniä taideteoksia. Tyyli on vapaa, tosin vaihdoissa saattaa joskus olla tiettyjä ohjeita, kuten "kortissa tulee olla jotain leimattua." Korttien idea on siinä, että niitä vaihdellaan, niitä ei esimerkiksi saa myydä. Lisäksi kortin koko on sama kuin muillakin keräilykorteilla, joten ne mahtuvat "jaliskorttipusseisin" yms, joita ainakin meillä pojat harrastavat. Lisää ATC-korteista voit lukea täältä sekä täältä.






Ja kyllä, Amalian ATC-illat jatkuvat. Amaliassa kokoontuu joka kuukauden toinen maanantai mukava porukka askartelemaan ATC-kortteja. Usein testaillaan uusia tekniikoita, tehdään ihastuksia ja välillä syntyy suttujakin, mutta aina meillä on kivaa :) Seuraava ilta on siis maanantaina 10.2. klo 18 - 21. Mukaan mahtuu 8 askartelijaa, ilmoittaudu mira@amalia.fi.

maanantai 3. helmikuuta 2014

Tunnelmia lauantain kurssilta

Viime viikon lauantaina Amaliassa oli Päivi Eerolan pitämä Onnen Linnut -kurssi. Itse en valitettavasti päässyt kursseilemaan mukaan, koska kurssi oli täynnä, olipa paikalla yksi ylimääräinenkin kurssilainen, tosin ihan luvan kanssa :)


Voi sitä luovuuden määrää ja ihastuneita huokauksia, joita kurssilaiset päivän aikana saivat aikaan. Valmiista töistä en ehtinyt napata kuvia, mutta ainakin Merkku on ehtinyt postauksen kurssista tehdä, siitä voit lukea lisää täältä.

Päivin kursseja tulossa kevään aikana lisää, kunhan saadaan aikataulut rustattua kuntoon, joten olkaahan kuulolla!

Luovuuden nautintoja ja askartelun iloa!
- Mira