Sivut

tiistai 29. huhtikuuta 2014

She was wearing summer on her hair, Riikan kanvas-kurssi Amaliassa 8.6.

Ja lisää kurssi-uutisia. Riikka tulee pitämään kesäkuun alussa Amaliaan Kanvas-kurssin, joka kyllä houkuttelee minuakin osallistumaan..


"She was wearing summer on her hair" - Askartelu Amalia sunnuntai 8.6. klo 10-14

Ajattele kesää. Jos sinun pitäisi vangita vuodenajan henkilöitymä kankaalle, miltä hän näyttäisi? Tällä kurssilla tehdään kanvas keijumaisesta naisesta sekatekniikan keinoin. Käytämme gel mediumia, gessoa, mistejä ja PanPastelleja. Lopputulos on pehmeä, unenomainen kanvas, jossa on paljon tekstuuria ja elementtejä.

Kurssin hinta on 28€ / hlö, johon sisältyy käytettävät materiaalit. Jotta kurssi toteutuu, tulee osallistujia olla ainakin 6. Kurssi sopii kaikille eikä vaadi piirtämistä ellei niin halua.

Kurssin voit ostaa nettikaupasta, täältä. Tai voit ilmoittautua osoitteeseen mira (at) amalia.fi. Mukaan mahtuu maksimissaan 10 henkeä. Ilmoittautuminen on sitova ja perutusta kurssipaikasta peritään maksu. Ilmoittautumisaikaa on 30.5. asti.

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Päivin Art Journaling -kurssi 10.5. Amaliassa

Olen ihan vallan unohtanut kertoa, että Päivi Eerola tulee taas pitämään huikean Art Journaling-kurssin Amaliaan, lauantaina 10.5. Ilmoittaudu pian mukaan! Lisätietoja löydät täältä ja ilmoittautumiset suoraan Päiville.


maanantai 21. huhtikuuta 2014

Mitä askartelet seuraavaksi? Ja arvonta.

Kuten jo aiemmin kerroin, olen päässyt tekemään sisältöä uuteen Kauneimmat Askartelut-lehteen. Uusi, keväinen numero ilmestyi muutama viikko sitten. Nyt saankin ilolla arpoa lukijoideni kesken 10 kpl:tta tätä uusinta numeroa.

 


Kerro kommentissa, mitä sinä aiot askarrella seuraavaksi?
Onko haaveissa joku pieni vai isompi projekti?
Tuunaatko vanhaa vai teetkö kokonaan jotain uutta?

Kaikkien 28.4. klo 22.00 kommenttinsa jättäneiden kesken
arvon 10kpl uusinta Kauneimmat Askartelut -lehteä.

Samalla toivottelen,
ASKARTELUN ILOA! :)

torstai 17. huhtikuuta 2014

Rauhallista pääsiäistä!

Viime sunnuntaina meiltä läksi virpomaan kolme iloista poikaipanaa. Oksat koristeltiin perjantai-iltana, ihan perinteisesti höyhenillä ja kreppipapereilla, tosin materiaaleja säästelemättä. Palkkiosaalis olikin aikamoinen.


Kortteja askartelin vain muutaman, ihan läheisille, niille jotka kortteja aina odottavat. Ihan simppeleitä, toivottavasti ehtivät ajoissa perille..



 
Kukka-asetelma syntyi kevätmessuilta ostamistani tulppaaneista. Ihastuin näihin lyhytvartisiin, ruukkutulppaaneihin, ne jotenkin huokuivat kevättä värillään. "Ruukuksi" spray-maalasin vanhan amppelikorin, joka oli lojunut varastossa useamman vuoden, nyt se on kuin uusi ja sopii tähän pääsiäisasetelmaan täydellisesti. Spray-maaleja olen saanut käyttööni Mastonilta. Lähinnä sain maaleja kirjan sisältöä varten, mutta olenpa niillä suhautellut väriä pintaan vähän muuallekin :) Ne vaan on niin käteviä! Hyvän värivalikoiman ja edukkaasti Mastonin maaleja bongasin ainakin HongKong-tavaratalosta.

RAUHALLISTA
PÄÄSIÄISEN AIKAA
KAIKILLE!

JA TIETTY
IHAN VÄHÄN ASKARTELUA MYÖS :)

terkuin Mira

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pitkää skräppäystä 26. - 27.4.

Amaliassa skräpätään pitkästi reilu viikon päästä, huhtikuun viimeisenä viikonloppuna 26. - 27.4. Molempina päivinä klo 10 - 20. Päivän hinta on 17€ ja kahden päivän 32€. Jos löytyy innokkaita aloittamaan jo perjantaina, minä ole valmis :)


Ja kyselyitä on tullut, että voiko tehdä muutakin kuin skräpätä? ILMAN MUUTA! Rajoituksia töiden suhteen ei ole, kunhan nautit askartelun ilosta. Ilmoittaudu mukaan: mira@amalia.fi

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Askartelua Kaisankodilla

Työssäni Kartanokylpylä Kaisankodissa ohjaan kädentaito-iltoja joka keskiviikko. Ryhmät vaihtuvat viikottain, ilta on vapaaehtoinen ohjelma kuntoutusryhmille. Joulun alla tehtiin kransseja, kortteja sekä pieniä lahjoja pukinkonttiin. Kevätpuolella on virkattu kukkia sekä isoäidinneliöitä, valmistettu sytykeruusuja ja yleisön pyynnöstä on jatkettu myös puuhelmisten avainnauhojen tekoa. Illat ovat joka kerta mukavia, tykkään. Ohjaus on vaan niin mun juttu :)



Nyt muutaman viikon ajan ollaan taas tehty kransseja, kevään raikkaissa sävyissä. Keltaista, vihreää sekä pinkkiä. Ja tietty kukkasia ja lintuja.


Ja aivan mahtavia juttuja on käynyt myös ilmi. Kuten viime viikolla yksi kuntoutusasiakas pysäytti minut ja kertoi tuntevansa ääneni: "olin täällä marraskuussa kädentaito-illassa ja innostuin niin, että hain kotipaikkakunnaltani askartelukerhon ja olen käynyt viikottain. Lisäksi 9vee tyttäreni kuuntelee kaiket illat amalian YouTube-videoita, on tehnyt kaikki mallit ja leikkii amaliaa, olet hänen idoli, pitäisiköhän minun ottaa yhteiskuva sun kanssa..., tytöllä on askartelualustakin ja tekee leikkivideoita ja puhuu koko ajan Amaliasta." No, kuva jäi ottamatta, mutta pieni lahja lähti Ouluun pienelle ihailijalleni. Terveisiä "Myrtille" tuon ylläolevan kukkasen saattelemana :)

Kädentaitoilloissa käy harvemmin miehiä, mutta tänään oli poikkeuksellisesi mukana useampikin mieshenkilö. Harjoiteltiin vähän virkkausta (itsensä haastamista), tehtiin kransseja ja yllä oleva origamikukkanen päätyy kotiinviemisiksi. Aika hienoa, vai mitä?

Aika upeaa, että askartelu tuottaa mielihyvää niin monelle. Ja erityisen hienoa on huomata jok'ikinen viikko, että kädentaitopajasta lähtee ulos ihmiset hymyhuulilla, hienojen aikaansaannosten kanssa ja vielä kaikenlisäksi mieli virkistyneenä ja inspiroituneena. Ja kuten usein sanon, sanon sen nytkin:

JOKAISEN IHMISEN TÄYTYSI TEHDÄ KÄSILLÄÄN
KERRAN VIIKOSSA JOTAIN PIENTÄ.
ASKARRELLA, NEULOA, VIRKATA,
TUUNATA, NÄPERTÄÄ TAI PIPERTÄÄ.
SE MITÄ TEET TAI SAAT AIKAISEKSI, EI OLE TÄRKEÄÄ
VAAN SE, ETTÄ TEET!

ASKARTELUNILOA :)
terkuin Mira 
 

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kevättä rinnassa ja askartelun iloa!

Olen päässyt tekemään malleja uuteen Kauneimmat askartelut -lehteen ja viime viikolla kolahti postista uusin, kesäinen numero. Aika herkulliselta näyttää kansi, eikä sisältökään ole yhtään hassumpi ;)
 

Lehdessä on minun tekemäni juttu skräppäyksestä, joka kulkee nimellä Helppoa Skräppäystä, sillä idealla, että jokainen uskaltautuisi tuon ihanan harrastuksen pariin ilman suurempia paineita. Juttu toimii sarjana, nyt ilmestyi toinen osa ja muutama on vielä tulossa.


Lisäksi tein Kauneimmat Askartelut -lehden lukijoille ihan ikioman kranssi-ohjeen, jonka löydät vain lehteä lukemalla :)


Lisäksi lehden lukijakyselyssä on arvonnassa tuleva kirjani, vielä ennen kesää ilmestyvä Amalian Kranssi-kirja, eihän se enää mikään salaisuus ole ;) Kirja on parhaillaan taittajalla, pieniä viilauksia varmasti tulee vielä, mutta ilmoittelen teille kyllä, kun uunituoreet painokset ilmestyvät markkinoille.


Askartelun iloa!

terkuin Mira
 

torstai 3. huhtikuuta 2014

Skräppäystäkin välillä

No johan nämä viikot hujahtavat joutuisasti, ei enää perässä pysy. Maanantain jälkeen tuntuu olevan aina jo perjantai, viikko siinä välissä hujahtaa vain ohitse.. Paljon on asiota päässä, isoja ja pieniä. Muutoksia, mietteitä, iloja ja suruja...

Mutta olen minä vähän skräpännytkin, tosin ei tämä sivu ihan tuoreimmasta päästä ole, mutta kuitenkin, on kiva tallentaa muistoja, tässä yksi iloinen kesäpäivä muutaman vuoden takaa, taisipa olla synttäripäiväni ja festarit. Kivaa oli silloin (kiitos seuralaiset) ja kivaa oli skräpätä.




 
 

Ja hei, Amaliassa skräpätään pitkästi lauantaina 12.4. klo 10 - 20. Päivän hinta on sen 17€ ja ilmoittautua mukaan voin mira@amalia.fi. TERVETULOA!