Sivut

tiistai 28. lokakuuta 2014

Hauskaa Halloweenia!

Lokakuu alkaa olla lopuillaan ja on Halloweenin aika. Me suunnitellaan poikaipanoiden kanssa taas pieniä kekkereitä kavereiden kanssa, ihan silleen helposti. Haamukutsut ovat jo lähteneet eteenpäin ja koristeta tehdään tällä viikolla.

Tässä vanha ohje nostoon muutaman vuoden takaa. Kynttiläkirjakortiksi ollaan ristitty tämä malli, ja on ihan helppo tehdä. Ohjeeseen pääset täältä.




Hauskan hurrrrjaa Halloweenin odotusta!

terkuin Mira


maanantai 6. lokakuuta 2014

Pitkät skräppäykset ja itse ihanuus :)

Kuten jo viime viikolla paljastelin, on Amalian pitkiä skräppäyksiä vielä tulossa loppuvuodesta. Ja päivät ovat seuraavat: lauantai sekä sunnuntai, 25. - 26.10. ja 29. - 30.11.

Skräppäyspäivien aikana skräpätään, mutta vaikka nimi on vakiintunut skräppäykseen, voi päivien aikana askarrella muutakin, kortteilla, leimailla, tehdä joululahjoja tai vaikka veivata kuvioita BigShot-leikkurilla. Yhden päivän hinta on 30 EUR (sis. pöytäpaikan, tarvittavan ohjauksen, leikkureiden sekä välineiden käytön sekä ruoan Kartanokylpylä Kaisankodin ravintolassa). Voit siis valita tuletko lauantaiksi, sunnuntaiksi tai molemmiksi päiviksi. Lisäksi voit kysellä kauttani edullista majoitusta Kartanon hotellista, niin saat täydellisen rauhoittumisen arkeesi, askarrellen :)






Ja vielä pieni paljastus... Amalia muutti kyynel silmässä kesäkuussa pois Asemakujalta. Toiminta, kuten kurssit jatkuvat Kaisankodin Väentuvassa, osoitteessa Bodomintie 37. Väentuvassa toimii myös Amalian myymälä, joka on avoinna kurssien sekä pitkien skräppäysten aikana. Jos/kun aukioloja tulee lisää, ilmoittelen sitten niistä täällä blogissa.

Voitte uskoa, myymälä on söpöin ikinä. Melkein paperipussia tarvittiin hengittelyyn, kun se saatiin kasaan ja ensimmäiset skräppääjät sen näkivät.

Eli, ilmoittaudu perinteisesti osoiteeseen mira@amalia.fi, jos olet tulossa skräppäämään. Mikäli haluat tulla vain ostoksille, on myymälä avoinna pitkien skräppäysten aikana klo 10 - 16.

Tervetuloa ihastelemaan!

terkuin Mira

torstai 2. lokakuuta 2014

Loppuvuoden pitkät skräppäykset

psssttt, tiedoksenne. Pitkää Skräppäystä tulossa taas, lokakuun ja marraskuun viimeisinä viikonloppuina. Lisäinfoa pian :) Lisäksi tulossa muutakin mukavaa joulunaluspuuhastelua :)



Ilmoittautua voit jo nyt, suoraan mulle, mira@amalia.fi

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Askarteluniloa ja kädentaidoista nauttimista :)

Törmäsin Facebookissa tänään keskusteluun aiheesta, jossa Espoon kaupungin valtuuston jäsen oli tyrmistynyt ja pahoillaan siitä, että joku kollega käytti aikaansa istuntosalissa neuloen. No, asiasta voidaan toki olla useampaa mieltä, mutta onhan se niinkin, että osa siellä varmasti kuluttaa aikaansa puhelinta näpräten tai padilta uutisia lukien ja näin ollen poissaoleva ajatuksineen. Neuloessa ainakin monen mieli ottaa enemmän tietoa vastaan kuin ilman neulomista. Toki, usein luennoilla/tilaisuuksissa on hyvä kysyä (jos se vaan on mahdollista), onko neulominen tilanteessa soveliasta ja luennoitsijalle ok.

Missä ja milloin sinä teet käsitöitä?
Pystytkö keskittymään luentoon tai palaveriin paremmin neuloessasi?
Onko telkkarin katselu turhaa ilman virkkaustyötä?
Vai, häiritseekö sinua kanssamatkustajan näpertely sinua?

Minä ainakin teen melkein kaikkialla (kunhan muistan ottaa tekeleeni mukaan reissuun) :) Yleensä minulla on muutama käsityö-projekti pakattu pieneen kassiin, jonka voi napata helposti mukaan (vaikka kun tulee äkkilähtö päivystykseen), ilman sen kummempaa suunnittelua. Virkkaan autossa sekä kotisohvalla. Kulutan aikaa harkkakuskausten välissä virkaten (autossa), radiota kuunnellen. Virkkaan päivystyksessä, poikaipanan murtunutta sormea hoidettaessa. Virkkaan kotona, illalla sohvan nurkassa, hämärässä kun talo hiljenee ja poikaipanat tuhisevat sängyissään.



 

Teen toki muutakin kuin virkkaan. Teen käsitöitä, koska se on mukavaa, rentouttavaa, pään tyhjentävää tekemistä. Eikä tätä aihetta ole turhaan tutkittu, siitä esimerkiksi "Käsityön pitäisi olla ihmisoikeus" -jutussa, josta kirjoittaa YLE. Ja tässä Sinikka Pölläsen Käsityötiede - tutkimusmatkalla käsin tekemisen hyvinvointikokemuksiin -tekstissä on hyvin kirjoitettu käsitöiden aikaansaamasta FLOW-tilasta sekä hauskasti myös "Iloinen Stressi"-kokemuksesta :)

No, minä näperrän silloin kun se hyvälle tuntuu, tee sinä myös samoin :) Ja minä virkkaan myös työkseni. Se, mitä ylläolevista neliöistä syntyi, voit löytää seuraavasta Kauneimmat Käsityö -lehden numerosta, joka ilmestyy lokakuun lopussa.

Askarteluniloa :)
 - Mira