Sivut

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Virkattu kierreruusu. Niin kaunis ja monikäyttöinen.

Vanha ohje taas nostoon...

Virkattuja ruusuja voi siis käyttää mihin vaan. Eilen Kaisankodin askarteluillassa mietittiin, että siitäpä saisi kauniin taustan myös heijastimelle. Ei muuta kuin jämälangat esille, koukku heilumaan ja kauniita kukkasia pukinkonttiin virkkaamaan. Hyvin ehtii vielä :)


 
1krs: Virkkaa 86 kjs.

2krs: Tee pylväs koukusta laskettuna kuudenteen silmukkaan. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa ja tee p alemman kerroksen kolmateen s:n. Jatka näin virkaten p joka kolmanteen s:n koko kerros.

3krs: Virkkaa 3 kjs. Virkkaa sitten ensimmäiseen lenkkiin 3 p. Virkkaa väliin yksi kjs. Virkkaa seuraavaan lenkkiin 2 p, yksi kjs ja 2 p. Virkkaa taas väliin 1 kjs. Jatka kerros loppuun, virkaten joka toiseen lenkkiin 4 p, joka toiseen 2 p, 1kjs ja 2p.

4krs: Virkkaa 3 kjs.Virkkaa 5 p ensimmäiseen väliin. Virkkaa ks alla olevan kerroksen pylväsrykelmien väliin. Virkkaa seuraavan neljän pylvään väliin  6 p. Jatka koko kerros virkkaamalla pylväsrykelmiin 6 p ja niiden väliin 1 ks.

5krs: Kiepauta virkattu kukka spiraalille ja ompele taustalta kiinni.
 
Minut se joulu taitaa yllättää tänäkin vuonna ;)
- terkuin Mira

maanantai 24. marraskuuta 2014

Joulunodotusta ja haarukkarusetteja

Joulu se vaan taas lähestyy ja yllättää vuosi toisensa jälkeen :) Itse olen ollut kiireinen jouluisten kurssien kanssa, ihanien sellaisten! Kyllä se vaan niin on, että joulu se on ihanaa aikaa!

Kursseilla neuvon haarukkarusetin tekemisen, jolla saa näppärästi pienenkin rusetin onnistumaan helposti ja rusetista tulee tasainen ja kaunis. Tässä viimejouluinen TSI-ohje nostoon.


TeeSeItse-ohje haarukkarusettiin:
Tarvitset:
1. Haarukan ja pätkän nauhaa
2. Pidä nauhan pää kiinni vasemmalla etusormella, haarukan vasemman piikin takana ja tuo nauhan oikea pää haarukan piikkien keskeltä eteen.
3. Kiepauta nauha haarukan oikean puoleisten piikkien kautta edestä taakse ja tuo nauha piikkien keskeltä taas eteen.
4. Kierrä nauha haarukan vasemman puoleisten piikkien kautta edestä taakse.
5. Tuo nauha haarukan takaa eteen piikkien keskeltä, nauhojen alapuolelta.
6. Nosta nauha rusetin editse, haarukan piikkien keskeltä ylös ja haarukan taakse.
7. Sido nauhan päät umpisolmulle.
8. Liimaa kaunis, pieni ja sievä rusetti vaikka koristeeksi korttiin.
Aloita joulusi ajatuksista.
Älä allakasta.
terkuin Mira

tiistai 11. marraskuuta 2014

Ipanalle pipo

Pienimmän poikaipanan kanssa tehtiin yhteistyössä pipo. Tai, muutama viikko sitten pieni tuli koulusta kotiin, ylpeänä tumman harmaan lankapallon kanssa. Ylpeys oli sanoinkuvaamatonta, kun kaivoin lankakorin uumenista viime talvena neulomani pipon, johon oli tupsu jäänyt tekemättä. Joten siis päätimme kiinnittää tupsun pipoon, koska väritkin sopivat yhteen mainiosti.




Niin ylpeitä ollaan tästä piposta, että sitä varjellaan hukkumiselta, pienin ipana nimittäin on tavaroiden ja vaatteidensa hukuttamisessa oikein huippupätevä kaveri :)

Ohje on sama, Novitan ohje, jolla neuloin pipon siskolleni viime vuonna pukinkontiin. Ohjeen löydät täältä.

REIPASTA VIIKON JATKOA!