Sivut

tiistai 24. marraskuuta 2015

Piipahdus Tampereen Kädentaitomessuille

Perjantaina 13.11. suunnattiin kahden kaverin kanssa Tampereen Kädentaito-messuille. Ihan vaan vieraana tällä kertaa, useampi vuosi onkin tullut vietettyä tiskin toisella puolella, mm. Fiskarsin osastolla. demoilemassa Tänä vuonna tähdättiin paikalle kello kymmeneksi, mutta yhden pysähdyksen taktiikalla meni aikaa vähän enemmän, joten taidettiin olla paikalla noin puoli yksitoista, en minä siinä muistanut kelloa katsoa. 


Tampereen messuthan ovat Suomen suurin ja taidanpa väittää, että odotetuin kädentaitotapahtuma. Tänä vuonna messut rikkoivat kävijäennätyksensä, 44 000 kävijää kolmen päivän aikana. Messuhalleja on useampia, tällä kertaa yksi messuhalli oli pyhitetty antiikki- ja taidemessuille (siellä ei ehditty pyörähtää lainkaan). Kaksi suurinta hallia on omistettu käsitöille, niin valmiille kuin tarvikkeille sekä materiaaleille. Ja voin sanoa, että yksi päivä ei riitä kaikkien osastojen tutkimiseen, ja tällä kertaa meillä oli aikaa vain vajaa päivä, niin kuinkas siinä muuten kävikään kuin että kiirehän siinä tuli...



Ja koska aikaa messuilla oli käytettävissä vähän, yritin löytää jotain uutta kivaa tai jotenkin muuten silmää hivelevää ihanuutta. Lankavan osastolta löytyi upea väri-iloittelu erilaisia ontelo- ja trikookuteita. Jo meinasi mukaan tarttua muutama kerä, mutta onneksi sain pidettyä itseni kurissa, on meinaan muutama virkkausprojekti kotona odottamassa...

Mutta tällä osastolla en voinut sitten enää vastustaa kiusausta, Almandiini, joka myy ihania japanilaisia kankaita. Mitkä kuosit ja värit. Ostin muutaman pienen kangaspätkän, joista toivon ehtiväni ompelemaan jotain. Niistä tuotoksista sitten myöhemmin.




Ja minullahan tunnetusti menee iso osa ajasta tuttujen kanssa jutellessa, suurimmasta osasta ei tietty ole kuvia, mutta Klemmarikellarissa ehdin pyörähtää, tosin perjantaina demoilemassa ollut Paperiliittimen Riikka oli koko ajan kiireinen, joten ehdittiin vain huikata heipat.



Ja Teippitarhassa on aina ihan pakko käydä hipelöimässä teippejä, ne on kuin karkkeja. Ja tietty juttelemassa mukavia omistajien kanssa, kukkuu :)



Ehdittiin siis olla paikan päällä noin viisi tuntia, siis vain viisi tuntia. Kotimatka olikin sitten aikamoinen seikkailu, mutta siitä sitten toisessa postauksessa, jonne laitan vielä muutaman lisäkuvan messutunnelmista. Ja reissun jälkeen tein päätöksen, ensi vuonna vietän messuilla useamman päivän, joko vieraana tai ... :)

Tsemppiä vuoden kiireisimpiin askartelupäiviin,

terkuin Mira

tiistai 17. marraskuuta 2015

Helmikuun Leimailuviikonloppu, yksi kurssi lisää

Kuten jo aikaisemmin syksyllä kerroin, helmikuussa Amalian vieraaksi saapuu opettamaan Liesbeth Fidder. Taitava ja osaava leimailija Hollannista. Ja mikä yllätti minut positiivisesti oli se, että osa kursseista myytiin loppuun puolessa tunnissa. WAU! 

Tästä syystä yksi kursseista, TAUSTAT (Backrounds) järjestetään myös perjantai-iltana 5.2. klo 18 - 21.

Tässä vielä kurssi-info: "Opettelemme taustojen tekoa ihmeaineella nimeltään Bister. Se on ihana ja edullinen tuote, jota voi käyttää kahdella eri tavalla. Teemme erilaisia kokeiluja ja tulet haltioitumaan tästä aineesta! Teemme taustoja käyttäen myös musteita ja maaleja." Lisätietoja löytyy täältä.
Kurssi on tulossa myös nettikaupan hyllylle pikapuoliin. Voit kyllä laittaa ilmoittautumisesi kurssille myös mira@amalia.fi

Tämän lisäksi, sunnuntain viimeisellä Minibooks-kurssilla on tilaa. Sinne voit ilmoittautua tästä.

Lisäksi voin ylpeänä kertoa, että Liesbeth on tulossa kurssittamaan myös huhtikuussa, 23. - 24.4. Lisätietoa tästä on tulossa pikapuoliin :)

Mitäs tähän voisi muuta sanoa kuin että,
MAHTAVAA!

Toinen näppärä ja helppo kalenteri-idea

Toinen paperinen joulukalenteri-idea syntyi pienistä itsetehdyistä paperipusseista. Nämä pussit syntyvät vaikka kierrätyspapereista muutamalla taitoksella ja pätkällä tarrateippiä tai paperiliimaa. Ohjeen löydät täältä.



Klipsut löysin syksyllä Tigeristä, kuten myös puna-valkoisen leipurinnauhan.
Joulupaperit ovat Amalian valikoimista, verkkokaupaan eivät edes ehtineet.

Askarteluniloa tällekin päivälle!

- Mira

torstai 12. marraskuuta 2015

Joulufiilistelyä ja edullinen kalenteri-idea

Joulu se tulee kovaa vauhtia, kuvitella, muutaman viikon päästä sytytellään ensimmäisen adventin kynttilät. Ja joo, olen taas myöhässä... Ei ole hajuakaan tämän vuoden joulukorttimallista (vaikka just tänä vuonna ne piti aloittaa jo kesällä), ei ole itsetehtyjä joululahjoja (tuskin ehtii yhtä sukkaparia pukin kontiin) eikä taida sisustukseenkaan syntyä mitää jouluista.

Tai no, olen ollut ajoissakin joulun suhteen :) Kesällä askartelin malleja Kauneimmat Askartelut-lehteen. Tein sinne muutaman joulukalenteri-idean, joulukortteja sekä yhden korumallin.





Ylläoleva joulukalenteri syntyi edukkaasti. Paperipussit ovat Tukholman reissulta Lagerhausetista (paikka muuten jota rakastan yli kaiken), pakettilaput ovat vaatteiden hintalappu-tageja ja numerot vanhoja puisia kalenterinumeroita, jotka maalasin kaikki mustaksi, niin niistä tuli yhtenäisen näköisiä. Narut ja nauhanpätkät vaatelapuista sekä Tigeristä.

Odotan kuitenkin kovasti joulua.
Tuoksuja, kynttilänvaloa,
glögiä sekä ihania joulun makuja. 

Huomenna lähden käväisemään Tampereen Kädentaito-messuilla.
Ehkä nähdään!

- Mira

maanantai 2. marraskuuta 2015

Pitkää skräppäystä 21. - 22.11.2015

Jopas nyt jotakin, aika se vaan juoksee ja kohta on joulukin. Sitä ennen kuitenkin vielä skräpätään pitkän kaavan mukaan 21. - 22.11 Lauantaina 10 - 00 ja su 10 - 18. Tai no, askarrellaan, rupatellaan, nautiskellaan, nauretaan. Mikäli et skräppää, tule tekemään joulukortteja, mikäli olet jo tehnyt joulukortit, tule sitomaan kirjoja. Ihan mitä vaan halua, vaikka jatkamaan jotain keskeneräistä projektiasi.

Askartelu on parasta terapiaa arjen kiireen keskellä. Minäkin skräppäsin eilen, lauantai-illan ratoksi muutaman sivun kotialbumiimme, ja olipas se mukavaa. Mikä muuten olisi mielestäsi hyvä sana Skräppäysviikonlopuille? Se vaan on jäänyt elämään tuolla nimellä, mutta olisiko Askarteluviikonloppu, Askarteluterapia, Nauti Askarrellen, Omaa aikaa askarrellen, vai joku ihan muu... Mikä?



Nimiehdotuksia otetaan vastaan, kerro omasi kommentissa.
Kaikkien kommentoineiden kesken arvon pienen palkinnon.

Yllä olevan mini-albumein tein jokunen aika sitten Kauneimmat Askartelut- lehteen.
Albumin runko on tehty vessapaperirullan hylsyistä ja sivut ovat vaatteiden hintalappuja.

Eikä sitten muuta kuin ASKARTELUN ILOA alkavaan viikkon :)