Sivut

perjantai 5. marraskuuta 2010

Kynttiläkortti

En oikein aluksi innostunut näistä kynttiläkorteista, joka taitaa olla tämän joulun hitti, mutta kokeilinpa semmoisen tekemistä eilen ja innostuin valtavasti! Ideana kynttiläkortissa on se, että kortin mukana tulee annettua samalla lahjaksi kynttilöitä. Kiva idea, ja samalla mukava lahja antaa, nykypäivän ihmisille, joilla on jo kaikkea.


 Tässä ohje kynttiläkorttiin:
1. Leikkaa 12 x 12 tuumainen kartonki puoliksi. Tai jos käytät muuta kartonkia, leikkaa 15 x 30cm:n kokoinen pala.
2. Merkkaa kartongin vasemmasta reunasta mitat:
1cm, 2cm, 4cm sekä 2cm. Nuuttaa, eli tee taitosurat esimerkiksi viivottimen ja sukkapuikon avulla, tee taitokset.
3. Kiinnitä 1cm:n taitokseen tarrateippiä ja kiinnitä se niin, että vasempaan reunaan jää paikka kynttilöille.
4. Taita oikealle jäävä leveä kaistale puoliksi, taita kulma alas. Liimaa reunat kiinni.
5. Koristele haluamallasi tavalla.

ps. korttiin mahtuu 4 kpl:tta tuikku-kynttilöitä.

Materiaalit ostin viime joulunaikaan Ökömököltä.

6 kommenttia:

 1. Kauniin olet tehnyt :). Tuikkujen tilalle voi myös laitaa suklaapatukan. En tosin ole vielä kokeillut.
  T. Mervi

  VastaaPoista
 2. ihana!

  ja hei, kerro lisää siitä intohimoisen vuoden skräppääjä -kisasta.. miten finalistit valitaan ja millainen se finaali on? kuulostaa kivalta, vaikka esikarsintatyöhon on ehkä vähän liian vapaat kädet mun makuun ;) no, kivahan sitä kisaa on ihan vaan seuratakin!

  VastaaPoista
 3. Hei hyvä idea tuo suklaapatukka! Tai vaikka päällystettyjä konvehteja... tai... :) Minä olen tehnyt muuten samoin tuon kynttiläkortin mutta olen vielä tehnyt vasempaan reunaan kynttilöiden päälle jäävään osaan aukon josta kynttilät näkyvät :) Askartelemisiin!

  t. Kukka

  VastaaPoista
 4. Vuoden Skräppääjä kisasta:
  Esikarsinnasta valitaan tuomariston mielestä "parhaat" työt finaaliin. Koska jo kahtena vuonna peräkkäin on työn koko ollut rajattu 12 x 12 tuumaiseen työhön, nyt on päätetty antaa koon puolesta tekijöille vapaat kädet. On kuitenkin skräppääjiä, jotka tekevät mieluiten muita kokoja.
  Finaali tapahtuu Intohimona Skräppäys -tapahtumassa lauantaina, jossa kaikki finalistit saavat samat tarvikkeet, välineet ja ohjeet.

  VastaaPoista
 5. Kynttiläkortista vielä, tosiaan kynttilöiden tilalle voi laittaa suklaapatukan, kortin voi myös mitoittaa sopivaksi patukalle, olen myös testannut semmoista.

  VastaaPoista
 6. Täällä ilmoittautuu yksi lisää, joka innostui tästä! Aivan ihana kortti tuli tehtyä isälle isänpäiväkortiksi, sisällä suklaapatukka.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!