Sivut

maanantai 7. marraskuuta 2011

Näin syntyy possukortti

AA Riikka tekee paljon kortteja ja tässä onkin vaihekuvina erään kortin synty. Näin Riikka kertoo:

"Ensin leimasin kuvan paperille. Itse tykkään käyttää ohutta, tusseille sopivaa paperia. Leimasin on the Greeting Farmin."

 

"Väritän kuvat mieluiten Copic kynillä. Aloitan värittämisen yleensä vaalealla sävyllä ja työstän varjot viimeisenä. Tähän kuvaan käytin yhteensä viittä eri Copicia.""Kuvaa on tässä vaiheessa väritetty kahdella eri sävyllä – vaaleanpunaisella ja vaaleankeltaisella. Kuvassa näkyvät varjojen alut on luotu samalla värillä värittämällä jo kuivuneen kerroksen päälle."

 

"Tässä varjoja on työstetty jo enemmän. Molempiin on lisätty hieman vaaleaa harmaata tummimpiin varjokohtiin. Ilmapalloissa varjoja on tehty myös tummemmalla keltaisella, possussa ainoastaan samalla vaaleanpunaisen sävyllä kerroksia lisäten. Possun korvien sisäosa on väritetty tummemmalla pinkillä.""Leimakuvaan on lisätty valoja valkoisella geelikynällä. Vahvistin silmien valopilkut sekä piirtelin valopisteitä myös ilmapalloihin. Leikkasin valmiin leimakuvan irti paperista."


"Varsinaisen kortin työstäminen alkaa minulla reissulla jämäpaperilaatikoille. Pidän siis paperi”silppua” värien mukaan arkistoituna neljässä A4-laatikossa. Tässä kuvassa korttipohjalle on sommiteltuna taustapaperi, puolikas stanssatusta paperista sekä suikaleita muutamasta kuviopaperista. Papereissa on ainakin Sassafrassia sekä American Craftsia."


"Leimakuva on laitettu paikoilleen, samoin joitakin koristeita. Peitin yhdellä napilla tuon stanssatussa paperissa olevan reiän.""Tässä kuvassa on valmis kortti. Lisäsin Dymolla naputellun tekstin, palan nauhaa sekä musteroiskeita. Ilmapallot saivat päällensä kerroksen ”Glossy Accentia”. "

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!