Sivut

maanantai 20. elokuuta 2012

Kohokuvioinnin perustekniikka

Kohokuvionti eli embossaus on helppo ja nopea tapa tehdä kivoja tekstuureita. Kohojauheilla embossaamiseen tarvitset:
 • kuumailmapuhaltimen
 • embossaukseen sopivaa mustetta tai liimatyynyn (kuten Versamark)
 • leimasimia, maskeja tai sabluunoita oman mieltymyksen mukaan
 • kohojauheita
 • kuumuutta kestävän alustan
Kaikessa yksinkertaisuudessaan kohokuviointi toimii näin:
Leimaa haluamasi kuva paperiin liimalla tai pitkään kuivuvalla musteella. Ripottele päälle kohopulveria ja karistele ylimääräiset pulverit pois. Sulata pulveri kuumailmapuhaltimella. Työ on valmis.


Muuntelemalla perustekniikkaa saadaan paljon erilaisia efektejä. Yllä oleva paperi on ensin väritetty kauttaaltaan Distress musteilla, tämän jälkeen päälle on leimattu tekstileimasimella ja embossattu kirkkaalla kohopulverilla.

Huom! Anna Distress musteen kuivua ennen embossausta, muuten kohopulveri tarttuu märkään Distress musteeseen. Halutessasi voit kuivata Distressin kuumailmapuhaltimella.

Kun kirkas kohopulveri on sulatettu paikoilleen käydään koko työ läpi tummalla Distress musteella. Embossattu alue nousee esille, sillä kiiltävä pinta hylkii vesiliukoista mustetta.2 kommenttia:

 1. Sopivasti yritin juuri etsiä nettikaupasta sellaista antistaattista liinaa, millä voi pyyhkiä embossatavan pinnan ja välttyä kohojauheelta väärässä paikassa... mutta en löytänyt. Millaisella haulla mahtaisin löytää niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amaliasta löytyy tarkoitukseen sopiva antistaattinen tyyny. Se on näppärä apuväline, kun haluaa embossata tarkkaa kuviota, esim. tekstiä. Tuotetta voit kysellä mira@amalia.fi
   Poista

Kiitos kommentistasi!