Sivut

torstai 25. heinäkuuta 2013

Kappale Kauneinta Suomea, Kesä Käsillä Vääksyssä

Lomailu jatkuu, perheen parissa, sukuloimassa Keskisessä Suomessa, Jyväskylän seudulla. Eilen matkattiin kotoa etelästä hiukan tavallista pidempää, mutta niin paljon kauniimpaa ja aistikkaampaa reittiä. Jätettiin ennen Lahtea moottoritien pölyt kannoiltamme ja kaarsimme pienemmälle tielle, kohti Vääksyä, Asikkalaa sekä Sysmää.

Vääksyyn päädyimme isännän toimesta, joka oli edellisenä iltana leiponut evässämpylät, pakkasi ne voin ja juuston kanssa kylmälaukkuun, tsekkasi kartan ja päätti, että evästaukomme on Vääksyssä. Keli oli kolea, alkuun en meinannut malttaa nousta autosta, mutta päädyin kuitenkin vetämään villatakin niskaan ja viettämään evästaukoa muun perheen kanssa ja kas, alue oli pullollaan mitä mahtavinta, kotimaista käsityötarjontaa.

Ihanassa vanhassa puutalossa oli kahdessa kerroksessa KESÄ KÄSILLÄ, Kädentaitojen myyntinäyttely, se tarjosi kaikenlaista kädentaitoa koruista virkattuihin koreihin sekä yläkerran kirpparin ihanine vanhoine vaatteineen.
Samasta pihapiiristä löytyi myös korugalleria, keramiikkapaja Koiruuksia sekä lasikorustudio LieskaDesign. Kaikissa paikoissa en itse ehtinyt pistäytyä, kun miesväki jo odotteli autossa.

Tämä pysähdys taas osoitti, että aivan mahtavia paikkoja, käsityöläisiä sekä tekijöitä meiltä Suomenmaasta löytyy. Unohtakaa moottoritiet ja tylsät maisemat, poikkea pikkutielle, pysähdy, ihmettele ja ihastu! Suomi on täynnä käsityötä, askartelua sekä mieletöntä tarmokkuutta.

Tsemppiä meille kaikille :)

Kesäterkuin, Mira

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, että pysähdyitte Vääksyssä :) on mukava kuulla, että omat lapsuudenmaisemat ovat myös muiden mieleen. Tänään taas niille seuduille neljäksi viikoksi lomalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, mukavia lomapäiviä upeissa Vääksyn maisemissa. Uskomatonta, kuinka paljon Suomeen mahtuu niin upeita paikkoja!

   Poista
 2. Vääksyn kanavan seutu on todella joka kesäinen paikka, jossa on käytävä... samalla reissulla uidaan, ranta on ihana, vaalea hiekkaa ja matala pitkälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taava, meillä yleensä reitti mummolaan kulkee hiukan toista kautta, mutta tämä oli mukava piristys perinteiseen reittiin. Uimarantaa ollaan joskus ihailtu, mutta tällä kertaa keli on sen verran kolea, ettei uimarannalle ollut asiaa. Ehkä poikkeamme tänne uudelleen ensi kesänä :)

   Poista
 3. Meillä on myös kaverin kanssa suunnitelmissa tehdä reissu VÄäksyyn ja katsomaan niitä koiruuksia.
  Kävitkö muuten Laurankaupassa? Se on kans kiva paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti käynyt Laurankaupassa, olen kyllä kuullut siitäkin. Perheen kanssa lomaillessa, ei aina ihan joka paikkaa pääse koluamaan :) Mukavaa kesäreissua teille!

   Poista

Kiitos kommentistasi!