Sivut

perjantai 4. joulukuuta 2015

Askartelu Amalian joulukalenteri, Luukku 4: Pallokranssi, Pelasta päivä

Perjantai-huomenta kaikille! Syksyllä sain hienon toimeksiannon yhdeltä mainostoimistolta, "pitäisi askarrella iso ja näyttävä pelastusrenkaan näköinen kranssi". Aikaa tällä oli vajaa 2 viikkoa. No, melko heti päädyin pallokranssiin, ne on niin kauniita ja näyttäviä.

Ensimmäinen ongelma oli, mistä saada iso määrä punaisia joulupalloja... No, ei muuta kuin huutelemaan facebookin kirppisryhmiin. Sain kuin sainkin hienon määrän punaisia palloja kasaan muutamassa päivässä. Ei muuta kuin liimailemaan, ehtoton apuväline oli Dremelin kuumaliimapistooli, sitä ilman en olisi saanut työtä tehtyä.

No, kranssi valmistui muutamassa päivässä, mutta... Se olikin liian pieni. APUA! Olin kolunnut Espoon kirppisryhmien pallot, mistä saisin lisää ja vielä enemmän kuin edelliseen...Aikaakaan ei olisi enää kuin muutama päivä, tieto siitä, että kranssi ei ollut sopivan kokoinen tuli torstaina ja kuvauspäivä oli seuraavana maanantaina. Tuohon väliin mahtuisi normaali työpäivät sekä koripalloturnaus lauantaille.

Ei muuta kuin huutelemaan lisää. Sain hienosti lisää palloja ja vielä epätoivoisena perjantai-iltana puoli yhdeksän aikaan menin IKEA:n, josta kyselin joulupallojen perään. Onnekseni ihana myyjä tajusi tilanteeni ja lupasi katsoa onko palloja jo tullut joulukuormassa, jota muuten alettaisiin purkaa vasta seuraavalla viikolla. Lupasi ilmoitella sunnuntaina. No, ei muuta kuin odottelemaan...

Kranssipohjan väänsin ja käänsin katiskaverkosta. Kranssin piti olla valmiina noin 75cm leveä ja sisämitan noin 35cm. Aloitin hommat sunnuntaina noin klo 9. Liimailin joulupalloja verkon päälle, ja huomasin jo alkuun että pallot eivät tulisi riittämään. Noin kahden aikaan tuli soitto IKEA:ta, että palloja oli löytynyt, JIHUU!!! Sain 150 palloa lisää.

Tein kranssia koko sunnuntaipäivän, söin pikaisesti välillä. Selkää jumitti, tein välillä liimauspuuhia lattialla, välillä keittiön pöydä äärellä. Valmista tuli puoli yhdentoista aikaan illalla, mutta kyllä kannatti. Maanantaina koitti kuvauspäivä. Vein kranssin studiolle, ja siellä jo näin, kuinka kuvasta tulisi varmasti upea. Ja niinhän siitä tulikin!Tätä valomainosta voitte ihailla bussipysäkeillä, kranssi löytyy myös McDonalds-ravintoloiden tarjotinpapereissa sekä nettisivuilta.


Ja tietenkään unohtamatta mainoksen sanomaa. Ronald McDonalds -talot pelastavat monen sairaan lapsen perheen elämän, kun vieraalta paikkakunnalta joudutaan lähtemään sairaalahoitoon. Usein perhe joutuisi jäämään kotiin tai majoittumaan hotellissa. Nämä talot tuovat perheen lapsen lähelle, usein hädän ollessa muutenkin suuri. Perheet saavat kodinomaisen paika asua, elää niin tavallista elämää, kun se suinkin on näissä tilanteissa mahdollista. Eli, ei muuta kuin "Mäkkäriin" ruokailemaan! Tämä ei ole maksettu mainos :)

Mukavaa perjantai-päivää!
- Mira 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli hieno projekti ja kyllä täytyy sanoa, että lopputulos oli hieno.

   Poista
 2. Aikamoinen jännitysnäytelmä! Onneksi kaikki päättyi hyvin ja kranssi on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, mutta upea projekti. Onpahan jotain mitä sitten muistella kiikkustuolissa :) :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!