Taatelikakku
250g kuivattuja taateleita
2 dl vettä
200g voita tai margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 prk (150g) ranskankermaa
leivitykseen
marg tai voita ja korppujauhoja
päälle
tomusokeria
-       Voitele ja jauhota vuoka.
-       Paloittele taatelit ja laita ne, vesi ja sokeri kattilaan.
Kiehauta ja anna hautua hiljalleen, kunnes taatelit pehmenevät.
Sekoita välillä.
-       Lisää kattilaan rasva, anna sen sulaa ja sekoita tasaiseksi.
-       Anna jäähtyä
-       Lisää seokseen munat yksitellen.
-       Sekoita kuivat aineet keskenään.
-       Lisää kuivat aineet ja ranskankerma vuorotellen muutamassa erässä taikinaan.
-       Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
-       Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 – 50 minuuttia.
-       Anna jäähtyä vuuassa muutama minuutti ja kumoa kakku.
-       Anna jäähtyä ja koristele ennen tarjoilua tomusokerilla.

Kiitos Mira ohjeesta :). Kakku oli todella maistuvaista.
VastaaPoistaMervi
iiihana jäälyhty! Laitan tuollaisen heti "tulemaan" :)
VastaaPoista