Sivut

maanantai 3. lokakuuta 2011

Kesäiloja akryylialbumin muodossa

Pitkään on mieleni tehnyt kokeilla akryylialbumin tekoa ja kesällä sellaisen sitten toteutin. Kuvat ovat muutaman vuoden takaa, kesältä 2009.

Akryylialbumissa oman haasteensa tekemiseen antaa läpinäkyvät akryylimuoviset sivut, johon sisältö rakennetaan. Sivujen sisältö ja rakenne pitää miettiä tarkkaan etukäteen, että sivut rakentuvat kauniisti, joka suunnalta katsottaessa.

Akryylialbumissani, oli neljä sivua, joissa oli valmiina reijät saranarenkaille. Pitkään mietin, mikä olisi paras tapa kiinnittää paperit ja valokuvat akryyleihin, päädyin kaksipuoleiseen tarrakalvoon, ja mun mielestä se oli oikein toimivaa, ei jätä jälkiä ja liimaa paperit tasaisesti.


Kanteen laitoin tekstit siirtokuvilla eli rubonseilla. Kannen takana olevat pilvet olen leikannut Elinalta lainaksi saadulla pilvi-leikkurilla, joka muuten on Fiskarsin mallia, rapakon takaa ostettu, sitä siis odotellessa meidän markkinoille.. Pilvet on liimattu myös edellä mainitulla tarrakalvolla, kannen takapuolelle.

Sivuja koristellin tarroin, leimaillen sekä lempparillani, DYMO-tekstikoneella, tiks-tiks-koneella siis :) Ja lyhyestä virsi kaunis, eipä tullut paljon tekstejä, muttei noille sivuille olisi paljon mahtunutkaan. Tuosta ekan sivun tekstistä kyllä sain kotona heti palautteen, että teksti on sama kuin kuva, eli turha siis. En ole sitä muistanut vaihtaa, mutta ehkä siihen muuttuu vielä "mukavat", "parhaat" tai "aina jalassa."


 Takimmaisen sivun reunaan tikkasin käsin koristereunan. Ja koska paperi on kaksipuoleista, tikkaus näkyy myös takakannessa, jonka viimeistelin tarralla.


Akryylialbumin teko oli kivaa, ellei peräti koukuttavaa. Monet miettivät usein joidenkin skräppäys-papereiden kaksipuolisuutta, "miksi papereiden pitää olla kaksipuoleisia, kun ei tiedä kumman niistä käyttää?!". Tässä hommassa kuitenkin kaksipuolinen paperi tulee kivasti hyötykäytöön ja työ on sellaisilla helpompi toteuttaakin.

Akryylialbumin pohjia myy ainakin Ökömökö, ja eiköhän niitä tule jossain vaiheessa Amaliankin valikoimiin.. Tästähän voisi pitää vaikka kurssinkin??

6 kommenttia:

 1. No niin. Siinäpä pientä haastetta aloittelevalle skärppääjälle...
  Tuolle kurssille pitäisi siis päästä. Kunhan kurssin vetäjä ei vaan käy tätä kurssia (http://m.teachcraftslikearockstar.com/). LoL

  VastaaPoista
 2. Katsotaan nyt minne kohtaan kalenteria kurssi mahtuu, siis kumpikaan noista:)

  VastaaPoista
 3. Teitpä hienon ja lämpöisen oloisen albumin! HYVÄ MIRA!!

  VastaaPoista
 4. tosi ihana albumi! mulla onkin ollut yksi akryylialbumi jo pitkään odottamassa inspiraatiota, joten ehkä tästä saan sopivan kipinän.. kiva nähdä näitä sun tuotoksiakin nyt enemmän :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, tykkään albumista itsekin, vaikka se onkin noin yksinkeratinen, no taas totean tähän perään, "niin on tekijänsäkin". :)

  Maikko: yritän ryhdistäytyä näissä tuotosten julkaisemisessa jatkossa. Mutta, koska mullakin on vuorokaudessa vain 24h, meinaa joskus osa hommista jäädä. Tsemppaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!