Sivut

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Huomenna kaikki -15%

Amalian ovet Espoon keskuksessa on auki huomenna lauantaina 30.4. normaalisti klo 10 - 14.
Miran-päivän kunniaksi kaikki tuotteet -15% alennuksella.

Tervetuloa kahville, ostoksille tai skräppäämään!

torstai 28. huhtikuuta 2011

Maistuis varmaan sullekin!

Ihanainen lahjaidea kaikille herkkusuille. Kauniisti päällystetty suklaalevy menee ystävälle vaikka postissa. Ainakin minulle tällainen lahja kelpaisi:)



Arvatkaa vaan kuinka monta malleihin varattua levyä on mennyt parempiin suihin:) Lisää malleja kuitenkin on tulossa, lupaan sen.

Perhosen ohjeen löydät täältä.

Sinellin avajaiset Jyväskylässä 2.5.

Ensi viikolla, maanantaina 2.5. aukeaa Jyväskylään, Palokankeskukseen uusi Sinellin myymälä.

Olen siellä työpuuhissa maanantaina sekä tiistaina, joten tulkaahan moikkaamaan kaikki Keski-Suomen tutut! Ja toki muutkin:)

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Toivottavasti aurinko paistaa!

Amalian päivää vietetään 19.5. Lupailin tuohon tienoille jotain mukavaa ohjelmaa.
Torstaina 19.5. Amalian ovet ovat avoinna klo 10 - 21! Pannu kuumana koko päivän.

Torstaille tiedossa myös hyviä tarjouksia!

Perjantaina 20.5. Amalia on auki myös koko päivän klo 10 - 21.
Illalla klo 17 - 21 Kirjakortti-kurssi. Hinta 24€ sisältäen materiaalit. Ilmoittaudu: mira@amalia.fi

Lauantaina 21.5. sitten on tiedossa toripäivä, jos vaan sää sen sallii.


Paikkoja on reilusti, vaikka niitä onkin varattu jo ahkerasti. Paikan päällä myynnissä mm. kortteja, kransseja yms. Jos sinulla on valmiita askarteluita, käsitöitä tai tarpeettomia askartelutarvikkeita, varaa paikkasi: mira@amalia.fi


Taas kirpparilöytöjä

Mulla on jo useampi Dymo-napsuttaja, mutten voinut vastustaa kiusausta ja ostaa kirpparilta pussia, joka sisälsi tämän ihanuuden sekä muutaman nauhan, hintaan 1,20€. Kone pääsi minulla kotipajaani, se on niin pieni ja söpö.
Saa nähdä saako tähän naksuttimeen enää nauhaa mistään, on nimittäin kapeampaa kuin nykykoneisiin kuuluva.

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Amalian Askartelija: Taija

Seuraavaksi Amalian Askartelijoista on esittelyssä Taija.
  
Taija on kolmen lapsen äiti, joka on aina askarrellut. Vuosien aikana on korttien lisäksi syntynyt mm. mini-albumeita, ristipistotöitä, koruja, skräppisivuja ja –albumeita. Skräppäämiseen Taija hurahti 5 vuotta sitten. Taijan pieni kutsuva askartelupöytä on aina valmiina, kun inspiraatio iskee ja on aikaa harrastaa. 
Taija pitää myös blogia, “Haluan blogillani viestittää käsillä tekemisen riemua ja innostaa niitä, jotka eivät vielä ole hurahtaneet:)”, sanoo Taija. Blogin löydät osoittesta kukkiajakimallusta.blogspot.com
 
Tämän kortin askarteli Taija
Korttia vähän lähempää.

torstai 21. huhtikuuta 2011

Suklaanmakuista pääsiäista kaikille!

Rauhallisen leppoisaa ja toivottavasti askarteluntäyteistä pääsiäistä kaikille lukijoilleni!

Lomailen pääsiäisen perheen parissa, palaan taas töiden pariin tiistaina!

Kukkalöytöjä Kierrätyskeskuksesta

Piipahdin pitkästä aikaa Helsingin Kierrätyskeskuksessa, Lönkan myymälässä. Siellä oli yksi huone täynnä myynnissä olevia askartelutarvikkeita. Käteeni osui ihanan keväisiä kangaskukkia. Isojen hinta oli 2€/pss ja pienet olivat laatikoissa, joiden hinta oli 1€. 

Kuulin, että Espoon Matinkylän toimipisteessä on askartelutarvikkeita myös runsaasti esillä, siellähän pitääkin lähteä käymään.

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Amalia kiinni pääsiäislauantaina

Lomailen pääsiäisen, joten Amalian ovet ovat kiinni lauantaina 23.4.

Pääsiäismunan koristeli Pia.
Huomenna torstaina kuitenkin auki normaalisti klo 17 - 21.

Tavarat ojennukseen

Työpöytäni alkaa olla järjestyksessä, eipä se tosin taidan kauaa siistinä pysyä. Viereisestä Fidasta löysin kasan kivoja pahvisalkkuja, joihin ajattelin vielä järjestää erilaisia työprojekteja ja kasata salkut lattialle lipaston viereen. Olen oikein tyytyväinen ahkeruuteni siivouksen suhteen :)

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Muutama huopapallero

Äitini on talven aikana pitkästä aikaa taas innostunut tekemään huopapalleroita. Eikä ihan vähän innostunutkaan. Palloja on syntynyt jokunen kymmenen, ensin käsien välissä pyöritellen, sitten vielä pesukoneessa sukkahousun sisässä vanuttaen. Mitähän näistä keksisi?

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Amalian Askartelija: Pia

Ensimmäisenä esittelyssä parhaillaan Amaliassa harjoitelussa oleva Pia. Pia opiskelee samaa tutkintoa kuin minäkin aikanaan, tosin AMK lisukkeella. Eli Piasta tulee isona Ohjaustoiminnan artenomi. 

 
Pia on 25-vuotias ohjaustoiminnan artenomi-opiskelija, jolle askartelu ja käsityöt ovat aina olleet osa elämää. Pialla on yleensä aina joku ”väkerrys-projekti meneillään, viime vuosina korttiaskartelu ja neulominen ovat olleet suosikkeja. Tosin meneillään oleva opiskelu on innoittanut uusien, kokeilevien sekä luovien juttujen tekemiseen. Erityisesti kierrätys ja ”vanhasta-uutta” –tekeminen ovat
Pialle tärkeitä juttuja. ”Opiskelija-budjetti onkin opettanut paljon uusia tuulia askartelun saralla, kun ihan kaikkea materiaalia ei voi ostaa valmiina”, Pia toteaa. Pian juttuja voit käydä kurkkaamassa myös hänen blogissaan piipero.vuodatus.net


Tässä Pian tekemä pieni kirjanen, jonka on tarkoitus toimia tukena tulvassa ohjaajan työssä. Ihan hyvä vinkki kaikille ohjaajille, lastenhoitajille tai vaikka äidelle kasata runot, lorut, pelit tai vaikka unilaulut pieneen "minialbumiin", joka kulkee kivasti mukana sekä on helppo säilyttää.

Pia pitää myös kevään aikana kursseja Amaliassa, voit katsoa kevään kurssit täältä.

Amalian Askartelijat

Koska aikani ei riitä ihan kaikkeen, olen kasannut Amalialle oman askartelija-ryhmän.

Amalian Askartelijat ovat ihania ihmisiä, intohimoisia askartelijoita, askartelevat täydestä sydämestään, nauttivat käsillä tekemisen riemusta, iloitsevat aikaansaannoksistaan ja ovat taitavia tekijöitä. Askartelijat tekevät kaikenlaisia töitä, kortteilusta skräppäykseen, virkkauksista vanutukseen. Kaikki Amalian Askartelijat eivät pidä blogia, vaan askartelevat omaksi ilokseen.

Kohta aloitan Amalian Askartelijoiden esittelyt, ne siirtyvät aikanaan myös Amalian nettisivuille.

Ensimmäinen video: Linnunpesä

Ensimmäinen Amalian Yoytube-video on nyt julkaistu. Ja tosiaan on ensimmäinen...

Aikamoista sähläystä, kädet heiluu, sakset kolisee ja sen semmoista, mutta tästä lähdetään.

Ensimmäisellä videolla tehdään helppo linnunpesä-koriste, jota voi käyttää rasioiden, rairuohojen tai kukkien koristeena.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Koriste pääsiäiseen

Harjoittelijani Pian tekemä koriste pääsiäisen istutuksiin. Taasen erittäin nopeasti toteutettava idea, jonka ehdit tehdä vielä pääsiäiseksi. Tarvitset vain kakkupapereita, koristepaperia ja -paperia sekä puisen grillivartaan.

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Pesä linnulle

Pääsiäisruohon koristeeksi voit tehdä nopeasti pienen pesän linnulle. Samanlainen pesä koristi pientä pääsiäisrasiaa.

Pesän tekemisestä on tehty video, josta näet kuinka helposti sen tekeminen onnistuu. Video tulee ulos kohta puoliin.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Kukkivia pääsiäismunia

Aurinko paistaa pihalla, mutta jos mieli tekee jotain askarella, niin tässä nopea vinkki pääsiäismunien koristeluun. Materiaalit on helpot, jos vain varastoista löytyy styrox-munia. Jos ei, niin niitä voi hilpaista hakemaan lähimmästä askartelukaupasta. Styrox-munia myyvät mm. Sinelli ja Tiimari.
Tarvitset:
- kukkaleikkurin
- styrox-munan
- keväisiä papereita
- pieniä haaraniittejä tai nuppineuloja

Tarvitset näitä.

Leikkaa paperista kukkia kuvioleikkurilla.

Paina tarvittaessa kukan keskelle reikä naskalilla tai neulalla.

Kiinnitä kukkia styrox-munaan haaraniiteillä.

Ja näin muna on valmis.




Sidottu lintu-kirjanen

Kuten eilen kerroin, hurahdus kirjansidontaan on taas käynyt. Se vaan on niin hienoa saada arkit ommeltua vihkoksi, valmistaa kannet konepahvista, kluuttia, liimaa, kansituspaperia. Sisäsivujen liimaus kansiin. Osuiko asemointi paikalleen, aukeaako kannet hyvin? 
  
Olen sitonut muutamia albumeita tulevia skräppäyksiä varten. Hiukan poiketen ihan perinteisestä kirjasta, jättänyt varaa valokuville, kluuttia kuitenkin selässä, sisäsivuissa ekokartonkia ja ihanaa lintupaperia kansissa.

Skräppäysaikaa siis odotellessa!

torstai 14. huhtikuuta 2011

Kirjansidoksia

Reilu kymmenen vuotta sitten jäin koukkuun kirjansidontaan, kun opiskelin Ohjaustoimintaa. Kävin paljon kursseja, sidoin kirjoja, albumeita, vihkoja. Aivan mielettömän ihanaa!

Olin pitkään miettynyt, että kirjojen sitominen pitäisi aloittaa uudelleen, noinkohan ne työvaiheet muistuisivat mieleen. Viime elokuussa Intohimona Askartelussa, juttelin Espoon kirjansitojien Seppo Seppälän kanssa ja Sepon innoittamana läksin mukaan Espoon Työväenopiston torstain iltapäiväryhmään.

Lukuvuosi on ollut mielettömän antoisa! Olen käynyt (melkein) joka viikko ihmettelemässä isoja giljotiinileikkureita, nahanohennusta sekä Sepon jämäkkää, erittäin ammattitaitoista opetusta. Jokunen opetuskerta tosin on mennyt "nukkuessa", vähien yöunien jälkeen aivoja lepuuttaen, mutta onneksi muu ryhmä on ollut ymmärtäväinen:) Tänään onkin sitten viimeinen virallinen kerta ja syksyllä taas!
Seppo aloittelemassa demoamista.
Kirstin työvälineitä.



Selän pyöristäminen vasaralla.

Nahan ohennusta Ranskalaiseen sidokseen.

 Pyöristetty kirjanselkä.

Vanhan kirjan uudelleensidontaa.

Esittelyssä hyvä kankaantaustaamispaperi.


Ja minun pinkkejä sidontaunelmia.



Ryhmältä pyydän anteeksi onnetonta nimimuistiani! Olen nimien muistamisessa aivan onneton! Sen muistanee varmasti joku, Ritva on aina Mervi, Saga saattaa olla Anneli tai jotain muuta vastaavaa.

Kurssilla mieleen on taas palannut kirjansidonnan vaiheet, reijityksestä kansitukseen. Olen tehnyt "hiukan" erilaisia projekteja kuin muu ryhmä, mutta olen sitonut kirjoja ajatellen valokuvien tallentamista ja skräppäystä. Nyt siis uskallan opettaa sidontaa myös muille, joten syksyllä alkaa Amalian pilottikurssi kirjansidonnasta!

Mukaan saa jo ilmoittautua, katsotaan miten kurssiaika parhaiten järjestyy.








keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Maalauspuuhissa

Edellisissä työvaihekuvissa oli sormet himpun verran maalissa. Se on tulosta työhuoneen järjestelyprojektista. Tässä selitys.

Sain siis maanantaina vihdoin viimein hommattua hyllylevyjä, kannattimia, koreja, kuppeja ja sen semmoista työpöytäni järjestelyä varten. Maanantai alkoi maanantaina, jatkui maanantaina ja päättyi maanantaina.

Aamu käynnistyi tosiaan tahmeasti, en saanut mitään aikaiseksi, paitsi sotkettua housut liimalla. Lähdin postiin viemään lähetystä, ilman että se oli mukana ja sen semmoista. Pääsin kuitenkin Ikeaan ja rautakauppaan. Illalla sitten vielä lähdettiin harjoittelija-Pian kanssa maalauspuuhiin työpaikalle, löysin varaston hyllyltä mielenkiintoisen maalipurkkilöydöksen:)


Alimmaisen purkin maali oli kuin olikin käyttökelpoista, joten hyllytarpeet saatiin maalattua!

Helppoja perhosia

Kevään kova hitti on perhoset, jotka sopivatkin kortteihin, paketteihin, kukkatikkuihin ja vaikka mihin!
Perhosia voit leimailla, stanssata erilaisilla leikkureilla sekä laitteilla, mutta tässä helppo ja nopea tapa tehdä ihastuttavia siivekkäitä.

Tarvitset:
- Sakset
- Kuviopaperin palasia
- Ääriviivatarraperhosia
1. Tarvikkeet

2. Liimaa ääriviivatarra haluamallesi paperille.

3. Leikkaa perhonen irti paperista terävillä saksilla.

4. Näin sinulla on valmiita perhosia askarteluihisi.

Ihania pastellinsävyisiä ääriviiva perhostarroja myy Lumikellot.
Voisin harkita noiden ihanien tarrojen ottamista myyntiinkin, on niissä niin herkulliset värit!

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Amalian toripäivä 21.5.

Kyllä tuo lumikasa tuosta vielä sulaa :)

Amalian-päivä on 19.5. ja siihen ympärille järkkäilen pientä ohjelmaa.

Lauantaina 21.5. klo 10 - 16 järjestän Amalian edessä olevalla torialueella toripäivän. Halukkaat voivat varata paikan, tuoda oman viltin, telineen tai pöydän ja myydä omia töitään tai vanhoja askartelutarvikkeitaan. Paikan hinta on 5€. Ja tämä kaikki tietenkin säävarauksella.



Myyntipaikan voit varata: mira@amalia.fi tai 040 58 58 372.
Yrittäjät voivat kysellä paikkaa samoista yhteystiedoista.

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Rairuohot itämään!

Vielä ehtii kasvattaa pääsiäisruohot pääsiäiseksi.

Minä laitoin mullat Tiimarin ihanan hehkuvan värisiin kertakäyttökuppeihin ja kylvin niihin ohransiemeniä. Kertakäyttökupit on edullinen tapa laittaa ruohot vaikka päiväkodissa tai koulussa, eikä koristeita juurikaan tarvitse laittaa.

Jos kuitenkin haluat ruohoosi koristeet, voit nopeasti tehdä niihin iloiset tikkukoristeet. Nämä tikut syntyvät nopeasti isommankin ryhmän kanssa.

Tee näin: Leikkaa Fiskarsin pipariympyrä-kahvaleikkurilla pahvista erivärisiä palasia. Liimaa niihin kauniin keväisiä tarroja. Liimaa taakse grillivarrastikku.





Kaikki tarvikkeet ruohonsiemenistä Fiskarsin kahvaleikkuriin löydät Tiimarista.

Matkalla löydettyä

Käväisin viikonloppuna työn merkeissä Jyväskylässä katsastamassa Kädentaito-messut. Mukavaahan siellä oli ja kiva oli tavata tuttuja.

Kotimatkalla sunnuntaina teimme perinteisesti pysähdyksen Lahdessa, Renkomäen ABC-asemalla, kun oltiin koko perhe liikenteessä. Aina Renkomäessä pitää pyörähtää Paperikuu-nimisessä kaupassa, joka on täynnä kaikenlaisia ihanuuksia, paljon sisustustavaraa, pientä hömpötystä kotiin ja tuliaisiksi.

Nyt kuitenkin silmäni osui laajentuneeseen Skräppäys-tarvikevalikoimaan. Papereita, nauhoja, koristeita sekä muitakin askartelutarvikkeita.

Itse ihastuin muovisiin säilytyslokeroihin, jonne aion keväisen järjestelykärpäsen puraisemana laittaa tarroja, lisäksi käteeni tarttui iloinen kierreselkäalbumi sekä hömpötystoimistotarvikkeita:)

 Lupaan poiketa siellä toistekin, sori vaan meidän perheen miehet :)

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Helppo rasian ohje

Helpon, noin 15 minuutissa valmistuvan rasian ohjeet.
Näitä tarvitset:
- 2kpl 8x8 (20 x 20cm) tuumaista paperia
- Sakset
- Tarrateippiä tai liimaa

1. Näitä tarvitset.
 
2. Taita kansipaperi puoliksi.

3. Tee samoin toisin päin.
4. Taita kulmat kohti keskipistettä paperin nurjalla puolella.
5. Tee näin kaikille kulmille.
6. Taita taitellun arkin suora sivu keskelle.
7. Tee samoin vastakkaiselle sivulle.

8. Taiteltu arkki näyttää tältä.


9. Leikkaa kahdelta vastakkaiselta sivulta  taitoksia pitkin kuvan osoittamalla tavalla.
10. Taittele rasia yllä olevan kuvasarjan mukaisesti.
11. Voit kiinnittää rasian liimalla tai tarrateipillä.

12. Leikkaa pohjapaperista 1cm pois sekä korkeudesta että leveydestä.

Ja, rasia on valmis!