Sivut

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Amalian haaste nro 1. Virkattu kukkanen

Virkatut kukkaset ovat ihania! Niitä on helppo virkata bussissa, autossa (ei ratin takana), telkkaria katsellessa. Erivahvuisista langoista lopputulos on aina erilainen, erikokoinen sekä -tuntuinen. Itse olen virkannut kukkia hattuihin, pipoihin, hameisiin, kasseihin, koruihin, villasukkiin, kortteihin sekä skräppi-sivuihin.

Minne kaikkialle sinä olet keksinyt kukkia kiinnittää, tai missä kaikkialla olet kukkia virkannut. Lisää kommentti, kuukauden lopussa kaikki haasteisiin kommentoineet palkitaan.

Tammikuun palkintona: Intohimoinen Askartelija T-paita sekä kassi.
Kukkien virkkaamiseen on monenlaisia ohjeita. Kukkia voi tehdä viisi- tai kuusilehtisenä. Tässä yksi ohje kukkasen tekemiseen.


Virkattu kukkanen:Virkkaa 6 - 8 kjs.


Sulje ne renkaaksi ps:lla.


 Tee 1 kjs ja virkkaa aloitusrenkaaseen 9 ks. Sulje kerros ps:lla.


 Virkkaa 4 kjs, hyppää yhden silmukan yli, virkkaa 1ks.
Toista tätä vielä 4 kertaa, jolloin työssä on yhteensä 5 kaarta.


Tee 1 kjs, virkkaa ensimmäiseen kaareen 1 ks, 1 pp, 1 p, 1pp sekä 1ks.
Virkkaa kaarien väliin 1 ks, toista sama jokaiseen kaareen kerroksen loppuun saakka.

Päättele lanka hyvin.

Silmukoiden selitykset:
kjs = ketjusilmukka
ks = kiinteä silmukka
ps = piilosilmukka
pp = puolipylväs
p = pylväs

Ohjeen lanka, Kiertin Ekolankaa, koukku nro 3.00.

8 kommenttia:

 1. Juuri eilen virkkasin tällaisen pikku kukan parin vuoden virkkaustauon jälkeen, ja käytin sitä skräppisivussa. Sivu ei ole vielä ihan valmis eikä siis blogissa, muuten toki linkittäisin siihen :)

  VastaaPoista
 2. Unohdin edellisestä kommentista: oletko jo arponut joulukalenteriarvonnan? (en muista miltä joulukuun päivältä se oli.)

  VastaaPoista
 3. Jokin aika sitten korttiaskartelussa tuli muotiin virkatut kehykset ja kukkaset ja minäkin joka en koskaan ole oppinut virkkaamaan, ostin lankaa, koukun ja lainasin kirjastosta perusteoksen. Kirjan ohjeet oli tietysti oikeakätiselle, mutta en vielä lannistunut siitä. Harjoittelin sinnikkäästi ketjusilmukkaa ja sen pidemmälle en sitten päässytkään :-) Mutta arvostus kädentaitoja kohtaan kohosi entisestään.

  VastaaPoista
 4. Mä en osaa juurikaan virkata, mutta onneksi Äidille voi antaa välillä "työkomennuksia" kukkasten osalta! =) Mä olen tehnyt kukista ponnareiden koristeita ja rintaneuloja sekä koristellut villasukkia, pipoja ja kaulaliinoja.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista!

  PiaK, luukku oli nro 19, arvonta suoritettiin ja voiton nappasi taru76. Palkinto on toimitettu voittajalleen.

  Olisi pitänyt tosin voittan arvonta paremmin esiin, jouluaika oli mulla todella tiukan työprojektin kasaamista, joten se vallan unehtui..

  VastaaPoista
 6. Olen käyttänyt virkattuja kukkia tekemissäni korteissa. Nimestäni pitäisi päästä katsomaan yhtä esimerkkiä. Ensimmäisen kukan kävin virkkaamassa ystäväni luona, koska virkkaustaito oli päässyt pahasti ruostumaan ja siitä innostuneena, kukkia syntyikin iso kasa telkkaria katsellessa sohvan nurkassa...

  VastaaPoista
 7. Olen virkkaillut kukkasia rintakoruiksi (hakaneula vaan taakse) ja pipojen koristuksiksi. Lankojen "jämistä" saa vaikka mitä ihanuuksia! :)
  terv. Marika

  VastaaPoista
 8. Mä oon käyttänyt virkattuja kukkia korteissa (linkin takana yksi tätä varten tehty), "nappina" kirjasessa, pipoissa, skräppisivuissa, hanskoissa, sormuksessa...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!