Sivut

tiistai 23. elokuuta 2011

AA Riikka: Keveä keiju

Amalian Askartelija Riikka askarteli kesällä keveitä keijuja. Idea on testattu kaksivuotiaan kanssa, joka avustettuna pystyi askartelemaan keijun. Samaa ideaa voi käyttää myös vaikkapa syksyisempiin keijuihin tai maahisiin, joille sopii vaatetukseen raskaammatkin materiaalit.


Tarvikkeet:
-        kaulallinen muovipurkki, esim. saippuapurkki tai öljypullo
-        tilkkuja, mieluiten kevyistä kankaista kuten tyllistä ja sifongista
-        muovinen hedelmäpussi
-        puuhelmi taikka kertakäyttölusikka
-        piirtoheitinkalvoa tai jäykkää muovikalvoa pakkauksesta
-        sakset
-        nitoja (tai neula ja lankaa)
-        (paljetteja ja liimaa)

Pidä silmällä tyhjentyviä purkkeja. Pese ja puhdista muuten roskikseen joutuva kaulallinen purkki tätä askartelua varten. Myös muun malliset purkit käyvät, mutta niiden vaatetukseen saattaa joutua käyttämään erilaista menetelmää.

Leikkaa tilkkuihin keskelle pieni reikä tai viillot ristin malliin. Anna lapsen pujottaa tilkku purkin päälle. Käyttäkää monta tilkkua ja tehkää kerroksia. Isompi lapsi toki osaa itse leikata viillon tilkkuunkin. Kun vaatetta ja kerroksia tuntuu olevan sopivasti, tehkää keijulle leijailevat hiukset hedelmäpussista.

Leikkaa hedelmäpussista kahvat pois ja leikkaa pussiin viiltoja suuosasta pohjaa kohti. Leikkaa viillot noin parin sentin päähän pohjasta. Kierrä pussi rullalle ja upota yhtenäinen pää pullon kaulasta sisään. Halutessasi lisää hieman liimaa varmistamaan, että pussi pysyy paikoillaan.

Tee keijulle kasvot joko kertakäyttölusikasta tai puuhelmestä. Mystisemmän keijun saa puuhelmellä, mutta lusikkaan lapsi voi vaikka itse piirtää kasvot permanent-tussilla. Upota lusikan varsi myös pullon kaulasta sisään ja lisää liimaa halutessasi. Jos osia ei liimaa paikoilleen, keijun voi edelleen purkaa kierrätykseen tai pullon uusiokäyttöön askartelussa. Puuhelmi puolestaan pujotetaan yhteen hiussuikaleeseen ja solmitaan paikoilleen.

Hahmottele piirtoheitinkalvolle siivet. Voitte vaikka yhdessä lapsen kanssa tutkia erilaisten lentävien eläinten siipiä ja valita sopivan mallin. Leikkaa siivet irti ja kiinnitä ne keijulle joko nitojalla taikka ompelemalla. Siipiin voi myös tehdä pienet reiät ja pujottaa niistä kuminauhan pätkän. Sitomalla kuminauhan lenkiksi voi lapsi itsekin pujottaa siivet keijun kaulaan.

Koristelkaa keiju halutessa paljeteilla tai vaikka tekokukilla. Isommalle keijulle voi myös kesällä sitoa vaikka kukkaseppeleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!