Sivut

maanantai 19. syyskuuta 2011

Kruunu-kurssilla Idänhelmessä

Tänään maanantaina ihanainen prinsessa Victoria saapuu Suomeen, joten tähän hetkeen sopii täydellisesti päivitys upeasta kurssi-illasta.

Muutama viikko sitten käytiin Amalian Askartelijoiden kanssa helmityö-kurssilla Idänhelmessä. Idänhelmi on  sekä nettikauppa että ihan olemassa oleva liike Helsingissä, Sörnäisissä. Idänhelmeen on helppo löytää, se sijaitsee Hämeentiellä, Mäkelänkadun ja Hämeentien risteyskohdassa. Julkisilla kulkuneuvoilla paikalla pääsee paremmin kuin hyvin, auton kanssa hiukan pitää haeskella parkkipaikkaa, mutta niitäkin alueella on hyvin.

Kaupan lisäksi, Idänhelmessä järjestetään kursseja tai voit tilata koruihin liittyvän kurssin lahjaksi synttärisankarille tai ohjelmaksi polttareihin.

Meillä illan aiheena oli kruunut. Kruunun tekeminen olikin melko vaikeaa puuhaa, meillä menikin kurssiaika "pikkuisen" yli sovitusta 2 tunnista. Jokainen teki kruunun valitsemistaan helmistä, ja kaikilla meillä lopputulos oli erilainen, jokasella kuitenkin todella paljon tekijänsä näköinen.

Ihan alkuun piti ihastella myymälän upeaa valikoimaa. Helmiä oli seinillä sekä pöytätelineissä. Minuun vaikutuksen teki laaja valikoima erilaisia lukkoja ja kiinnitysmekanismeja, niistä en tietenkään hoksannut kuvaa napata.Kaupan omistaja Kirsi opasti meidät alkuun kruunujen tekemisessä. Luulin, että vaikeinta niissä olisi helmien värien valinta, mutta väärässä olin...

Kun jokainen oli valinnt omat helmensä, päästiin aloittamaan kruunijen tekemistä. Helmien pujottamista metallilankaan, tuolta sisään, täältä ulos. "Viiksinauhojen" suoristamista, "minne sitten", "jee, nyt mää tajusin!" tai "en sittenkään..".
Mutta, melkein kolmen tunnin uurastuksen jälkeen, lähdimme kaikki onnellisina kruunupäinä koteihimme pimenneeseen iltaan. Ja kaiken kukkuraksi, nyt saa olla prinsessa vaikka joka päivä, jos haluaa :)
Tässä meidän tuotokset:
Maikon tyylikäs, musta-hopeinen kruunu.
Aulin sinisävyinen "kurnu".
Marisolin herkän tyylikäs työ.
Elinan syksyinen hiuskoriste.

Merkun tyylikäs kruunu sopii vaikka morsiammelle.
Riikan tyylikäs tiara.


Taijan prinsessaunelma.


Ja alimmaisena minun syksyisen marjainen tiara, joka päässä voikin lähteä vaikka metsäretkelle. Vaikka olen helmitöitä opetellut koulussakin, ei tämä helppoa ollut. Minä onnistuin saamaan metallilangan solmuille sekä katkaisemaankin useampaan kertaan. Silti kuitenkin ilta oli mukava ja lopputulos hieno.

Kiitokset tosi paljon Kirsille mukavasta illasta!

6 kommenttia:

 1. Ihania kruunuja, tuollainen olisi kiva tehdä itsekin! Tai sitten ei, vaikuttaa vähän monimutkaiselta... :D

  VastaaPoista
 2. Missä minun kruununi lymyää?
  nimim "Olinhan siellä minäkin" ;)

  VastaaPoista
 3. Voi anteeksi Merkkuseni, lisään kruunusi sinne!

  VastaaPoista
 4. Voi yhen kerran!
  Se tais sittenkin olla mukana jo äsken?
  Mä oon kyllä pöhkö ja sokea!
  Anteeksi Miraseni!
  .....terv nolo eukko.....

  VastaaPoista
 5. Ei se ollut Merkku, mutta mä olin nopeeee:)

  VastaaPoista
 6. Kauniita kruunuja.. Kiitos, kun pääsimme ihanalle kurssille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!