Sivut

lauantai 14. tammikuuta 2012

Puuhaa lapsille, Maissipalleroiden kanssa kuluu aika siivillä

Muutama vuosi sitten löysin Lapsimessuilta tämän tuotteen:


Ja, olisin heti ensi kokemuksen jälkeen luvata Rauhanpalkinnon näiden, elintarvikeväreillä värjättyjen, maissinappuloiden keksijälle. Kaikki kolme, kohtuullisen vilkasta poikaa istuivat 1,5 tuntia paikallaan tehden jokainen omia taideteoksiaan. Mikä parasta, silloin 2-vuotias pieninkin osasi tekniikan ja sai oman työnsä valmiiksi. Loistavaa näissä rakentelupalikoissa on myös se, että ne ovat maissia ja värjätty elintarvikeväreillä, joten ihan pikkuisetkin askartelijat voivat turvallisin mielin näiden kanssa puuhailla.

Pakkauksia on erilaisia. Ihan perusnappuloista tällaisiin aihe-pakkauksiin, jotka sisältävät vihkollisen ohjeita sekä jotkut myös työvälineitä.


Paketti sisältää siis värjättyjä maissinappuloita. Itse kaadan nappulat suureen kulhoon ja sijoitan sen keskelle keittiön pöytää, ja eikun askartelemaan.


Maissinappulat kiinnittyvät, kun niitä kostutetaan. Kastele tiskirätti (tai palanen siitä), paina maissinappulan pää kosteaan rättiin ja kiinnitä se toiseen nappulaan. Maissit tarttuvat myös pahviin. Tee pahvista vaikka naamari-pohja ja koristele se maisseilla.


 

Maissinappuloita voi leikata saksilla tai veitsellä. Niitä voi raastaa raastinraudalla. Lisäksi maissilla voi kostuttamalla maalata ja värjätä paperia, näin syntyy vaikka aarrekartta synttärijuhlien seikkailuihin.

Alla poikien tuotoksia:

3veen "Linna"
6veen "Hävittäjä"
8veen"Aku ja auto"
8veen "Papukaija"
Poikien puuhasteluja voit myös seurata heidän blogissaan Kolmen A:n puuhailut, joka on vasta alkutaipaleella ja ulkoasun muokkaus on kesken, mutta sinne on tarkoitus ajan kanssa tallentaa poikien puuhia, ja myöhemmin saavat alkaa itse pitämään huolta blogin sisällöstä, mutta siihen menee varmasti tovi...

5 kommenttia:

 1. onpa hauska palikkasysteemi ja kiva idea poikien oma blogi :D

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava tuote! Tuota tämä kummitäti hankkii ensitilassa pikkumiesten viihdykkeksi.
  Loistoidea tuo poikien blogi - vaikka linkki antoi errorin...

  VastaaPoista
 3. Hei aivan upeita maissipalleroita!
  En ole ikinä kuullutkaan moisista....mistäköhän niitä sais?
  Olen pph ja mulla on tällä hetkellä hoidossa yksi alle 2-vuotias ja kolme 2-vuotiasta ja nämä sopisi meille paremmin kuin hyvin.

  VastaaPoista
 4. Noihan kävis töihinkin. Mistäköhän päiväkoti voisi tuollaisia hankkia?

  VastaaPoista
 5. Lili, nämä nappulat on aivan loistavia!

  Minna, juu suosittelen hankkimista. Täytyykin korjata tuo linkki.

  paukku, näitä myydään yleensä kaikilla messuilla. Porvoossa pieni lelukauppa myy myös, mutten ole muualla nähnyt. Selvittelen asiaa maahantuojan kautta.

  puotapilvi, nämä varmaan sopivat myös päiväkotikäyttöön. Kuten paukulle vastasin, yritän selvittää hankintapaikkoja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!