Sivut

tiistai 11. joulukuuta 2012

Amalian joulukalenteri 2012, osa 11: Onko tämä joulun lempikorusi?

Yksinkertainen on kaunista ja helppoa. Minä rakastan puuhelmiä. Niitä roikkuukin kahden vessamme koukuissa, erivärisinä, monivärisinä, erikokoisina ja erimittaisina. Ne sopivat sekä kesään että talveen, niin juhlaan kuin arkeenkin. Nämä punaiset puuhelmet koristavat joulujuhlissa kaulaa, ne sopivat sekä lasten joulujuhliin että aattoillan viettoon.

Kuva: Lassi Puhtimäki. Tarvikkeet: Tiimari
Minkälainen on sinun lempikorusi?
Itsetehty, valmiina ostettu vai lahjaksi saatu?

Kerro siitä meille muillekin.
Kaikki tähän postaukseen kommentoineet
voittavat kyseiseen korusettiin tarvittavat materiaalit.

Kommentointiin on aikaa torstaille 13.12. klo 10 asti.

9 kommenttia:

 1. Kaunista punaista. Pidän puukoruista ja riipuksista sekä pukukoruista, ostan niitä myös itselleni matkoilta muistoksi. Lempikoru vaihtelee asun mukaan. Olen myös tehnyt huovutettuja koruja itse, helminauhoja, korvakoruja.

  VastaaPoista
 2. Minulla on koruja niin valtavan paljon, että sitä suurinta lempparia on vaikea päättää. Hyvin korkealle rankkaan kuitenkin vastikään syyslomalla tätini mieheltä saamani rannekorun, jossa on kolme riipusta: pöllö, käärme ja sieppi. Toinen rakas rannekoru on serkkuni tuliaiseksi valitsema hyvin yksinkertainen punainen rengas, jossa on pikkuruisia muovitimantteja. Vaikka itse koru ei ole päältä katsottuna kummoinen, on sillä valtavasti tunnearvoa, koska tiedän, että pieni serkkuni on sen ajatuksella valinnut.

  Omatekoisia korujakin löytyy melkoisen paljon, ja niistä ehkä rakkain on sininen kaulakoru, jossa on suuri palmunsiemenhelmi. :)

  VastaaPoista
 3. Pidän itsetehdyistä koruista. Mielikoruni on rannekoru, joka on tehty manläheisillä väreillä lasihelmista ja hopealukolla. Samaan tyyliin sopisi kaulakoru ja korviksetkin. En ole niinkään räikeiden värien ystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Sari! Voitit arvonnassa korusetin, joten pajon ONNEA!

   Poista
 4. Ostan koruja kirppareilta tai teen itse...tai puran kirpparilta ostetun ja teen uuden sen helmistä ja muista helmistä. Lapseni on myös tehnyt kaksi äitienpäivä korua joita pidän. toisen 5 ja toisen 6-vuotiaana!

  VastaaPoista
 5. Ei lempikorua voi sanoa, se on aina tilanteeseen sopiva. Joulun aikaan käytän punaista.Juhliin laitan perinteisempää. Kaikki ovat arvokkaita on ne sitten lahjaksi saatu, teetty tai ostettu. En ole itse tehnyt koskaan, mutta tästä olisi hyvä aloittaa :) T. Mervi

  VastaaPoista
 6. pidän myös puuhelmistä ja muista luonnonmateriaaleista tehdyistä koruista. Osan ostan ja osan teen itse.
  Yksi lempikoruistani olen tehnyt itse. Siihen tarvitaan neulosputkea, puuvillalankaa, puuhelmiä ja virkkuukoukku =) Puuhelmet pujotetaan ohueen neulosputken sisään. Sitten otetaan lanka ja virkkuukoukku ja virkataan ketjusilmukoiden kanssa koru valmiiksi niin että ketjusilmukat kulkevat neulosputken päällä sitoen samalla helmet paikoilleen. Ostin tämän ohjeineen joskus käsityömessuilta ja siitö on tullut lemppari koruni.Pidän sitä kaksinkertaisena kaulassa koska muutoin neovat hurrrrrjan pitkät ;-)

  VastaaPoista
 7. Teen itse jonkin verran koruja, ostan myös ja lahjaksikin niitä tulee saatua. Lempikorua on vaikea päättää, mutta ehkä medaljonki jonka sisällä on lapsieni kuvat kun olivat aivan pieniä :)

  VastaaPoista
 8. Itse tehdyt korut on parhaimpia, materiaalina joko puuhelmet tai massasta tehdyt. Tykkään kirkkaista väreistä joko yksivärisistä helmistä tai monivärisistä iloisesti sekaisin!
  Terkuin, Marika k.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!