Sivut

tiistai 15. tammikuuta 2013

Amalian ATC-ilta aloitti tämän viikon

Eilen oli taas Amalian ATC-ilta ja eilen sain yhden ATC-kortin aikaiseksi. Yleensä en saa yhtään... Ai miksi, käännän, väännän, säädän. En saa mieleistäni, olen liian pikkutarkka. Ja kun ATC-korttien juju onkin siinä, että voisi tehdä mitä tahansa. Eilen kuitenkin valmistui yksi, meni kyllä hiukan ylitöiksi... Äläkä vaan takerru tekstiin, en minäkään :)


ATC-kortithan ovat pieniä taideteoksia. Jokainen omalaatuinen, arvokas aarre. Kortin teossa on vain yksi, mutta tarkka sääntö, koko tulee olla 2,5 x 3,5 tuumaa eli 6,4 x 8,9cm, eli keräilykortin (siis vaikka jääkiekkokortti) kokoinen. Tämä koko siksi, että mahtuvat keräilykorttimuoveihin sekä -kansioihin.

Miksi ATC-kortteja tehdään? Korttien tarkoitus on olla taidokkaita, yksilöllisiä pikkutauluja. Kuten sanottu, mitään sääntöä korttien tekemiselle, koon lisäksi ei ole. Usein korttien tekemiselle kuitenkin tietty toive tai aihe, eilen kortti-iltamme aihe oli Vintage. Sen teeman puitteissa pysyimme siis koko ryhmä. Usein kortteja leimaillaan, aiheena voi olla myös kierrätys, joku tekniikka tms. Kortin taakse merkitään aina tekijä, kortin aihe/nimi sekä kuinka monta samanlaista korttia tekijä on tehnyt.

Toinen, ehkä suurin syy tai oikeastaan viehätys korteissa on niiden vaihtaminen eli ATC-kortteilijat järjestävät korteilla ATC-korttivaihtoja. Vaihdossa järjestäjä antaa vaihdolle kerää rymän ja keksii jonkun teeman. Vaihtoon osallistuvat tekevät yhdessä päätetyn määrän kortteja, lähettävät/toimittavat ne järjestäjälle ja hän jakaa kortit muille osallistujille. Eli, jos ryhmässä on 8 kortteilijaa (kuten meillä) jokainen tekee 8 korttia ja ne jaetaan tekijöiden kesken. Näin omaan kansioon kertyy ajanmittaan mitä upeampia luomuksia.

Lisää ATC-korteista voit vielä lukea täältä, toki nuo vaihdot ovat jo menneitä, mutta haluaisitko osallistua kotimaiseen tai ulkolaiseen ATC-vaihtoon? Kerro siitä toiveesi minulle, ehkä toiveesi toteutuu :)

ATC-ilta pelasti maanantain.
Se rauhoitti sielun ja mielen.
Askartelu vaan on niiiin ihanaa!

-Mira

3 kommenttia:

 1. Mikäjottei ulkomaan vaihto kiinnostaisi. Kerro toki lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos kiinnostusta olisi. Vielä ei ole mitään kerrottavaa, mutta voisin selvittää asiaa, josko saataisiin joku kiva vaihto järjestymään..

   Poista
 2. Olen joskus miettinyt, että tuotakin pitäisi kokeilla, mutta toistaiseksi en ole vielä uskaltanut. Ehkäpä pitäisi!

  Tuo tekstihän on ihana (kuten koko kortti), siihen katseeni liimautui ihan ensimmäisenä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!