Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Isoäidinneliöitä ohjeen muodossa

Voi ystävät rakkaat kalliit, nyt menee aika niin joutuisaan, että tämä Amalian täti ei meinaa perässä pysyä. Kiirettä aiheuttaa tuo tulevan viikonlopun Intohimona Skräppäys, muut työkiireet sekä viikonloput, jotka pyrin pitämään vapaana. (lue, pyrin :))

Viime viikon keskiviikkona Kalliolan Kansalaisopistolla virkattiin Isoäidin neliötä. Asettamani tavoite, jokaisella kurssilaisella yksi tilkku valmiina illan aikana, täyttyi ja ehdittiin käydä läpi myös neliöiden kasaaminen. Ja kyllä, kivaahan meillä oli.

Ja tässä vielä nostoon ohje isoäidin neliöstä:Aloitus: Virkkaa 6 ketjusilmukkaa (kjs) ja sulje ne renkaaksi piilosilmukalla (ps).
1.krs: Virkkaa 3kjs =1 pylväs. Virkkaa renkaaseen 2 pylvästä (p). *3kjs ja 3p*.Toista *-* vielä kaksi kertaa. Virkkaa 3kjs ja yhdistä kerros ps:lla.
2.krs: Virkkaa 4kjs =1pylväs + 1kjs. Virkkaa 1krs:n kulmaan 3p, 3kjs, 3p.Virkkaa 1kjs ja jokaiseen kulmaan 3p, 3kjs,3p sekä viimeiseen kulmaan 3p, 3kjs, 2p. Sulje kerros ps:lla niin, että kerroksen aloituksen ketjusilmukoista muodostuu yksi pylväs.
3.krs: Virkkaa 3kjs ja 2p edellisen krs:n pylväiden väliin. 1kjs, kulma kuten 2krs:ssa. Toista, kunnes kerros loppuu.
4.krs: alkaa kuten 2krs.
Langan vaihto kannattaa tehdä aina edellisen kerroksen viimeisellä langanvedolla.
Kiinnitä neliöt virkkaamalla kaksi palasta yhteen kiinteillä silmukoilla oikeat puolet vastakkain. Yhteenvirkkaus kannattaa tehdä ohuemmalla koukulla.


Ja tässä vielä video.
Ja miten se meidän sääntö kerroksen aloittamiseen menikään... Parittomilla kerroksilla alkaa 3kjs, parillisilla kerroksilla 4kjs :)

Mukavia virkkaushetkiä!
- Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!