Sivut

maanantai 13. toukokuuta 2013

Äitiepäivän nautintoja

Viikot ne vaan vierii ettei meinaa perässä pysyä. Mutta, eipä anneta sen haitata vaan nautitaan arjen pienistä iloista.

Eilen vietettiin äitienpäivää, minä nautin kesäisestä päivästä kera perheen, kera kolmen mahtavan poikaipanan, joiden äitinä saan olla onnellinen. Lahjoja oli tehty rakkaudella ja ne olivat visusti äidiltä suojassa, legolukolla varustetussa lipastossa :) Alla esikoisen työ, joka on kuva minusta, ihan ilmetty minä :) Lisää lapsukaisten töitä tulee myöhemmin tällä viikolla, kunhan ehdin niitä kunnolla kuvaamaan.



Muutenkin päivä oli hemmottelua, pitkään nukuttu aamu, aamiainen tarkoiltuna sänkyyn. Ja kaiken kruunasi kakku. En ole kermakakku-ihmisiä, syön kyllä niitäkin, mutta lemppareitani on kaikenlaiset keksipohjaiset kakut. Tästä toiveesta, olenkin jo vuosien ajan saanut nauttia äitienpäivänä tätä, suussa sulavaa, erityisen makeaa ja herkullista VALKOSUKLAA-KOOKOSKINUSKIKAKKUA. Nams, tässä ohje myös teille.


Pohja:
- 150g (n 10kpl) Digestive-keksejä
- 1 dl kookoshiutaleita
- 75g voita
Reunoille:
1 - 2 karambolaa
Täyte:
- 3 dl vispikermaa
- 2 levyä (100g) valkosuklaata
- 1 tlk maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 4 liivatelehteä
- 2 rkl sitruunanmehua
Kuorrutus:
- 1 dl vispikermaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl kookoshiutaleita

Näin herkku valmistuu:
- Hienonna keksit ja kookoshiutaleet monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjaan (n 24cm), painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
- Leikkaa karambolat ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne vuoan reinoja vasten.
Valmista täyte:
- Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen.
- Kaada hieman jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti.
- Lisää maitorahka, sokeri ja vanilliinisokeri.
- Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja lisää sen joukkoon puristetut liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Valmista kuorrutus:
- Kuumenna kattilassa kermaa ja sokeria koko ajan sekoittaen. Keitä viitisen minuuttia kunnes kinuskikuorrutus on sakeahkoa.
- Lisää kookoshiutaleet ja jäähdytä kookoskinuski haaleaksi sekoittaen. Levitä paksu kinuski veitsellä kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

En tiedä mistä kakun ohjeen aikanaan löysin, mutta toimii takuuvarmasti :) Tällä kertaa ei mitään askarteluita, niitäkin on tulossa kyllä, oikein roppakaupalla, kunhan ehdin päivittämään.

Mukavaa maanantaita kaikille!
- Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!