Sivut

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Lomalaisen mietintöjä ja maalattuja maatuskoita

Aaah, ihanaa! Viime viikko vierähti Saarenmaalla, ilman nettiä, ilman telkkaria, ilman mitään suuria suunnitelmia tai aikatauluja, mahtavissa maalaismaisemissa, mukana perhe sekä siskot. Aivan mahtava viikko, aika tuntui pysähtyneen, niin paikallisillakin, kuin meillä lomalaisilla. Illat meni saunoessa, korttia pelatessa sekä kynttilän valosta nauttiessa. No, oli minulla vähän harrasteitakin mukana...


Saarenmaan viikko sai miettimään ajankulua sekä nykypäivän ainaista kiirettä. Sitä ei Saarenmaalla ollut, eikä aistinut. Jos ei ole kiire kaupoille, katsomaan telkkaria, lukemaan netistä uutisia tai blogeja, tarkistamaan facebookista mitä kaikille tuttaville kuuluu, keskustelemaan päivänpolttavista kysymyksistä erilaisilla keskustelupalstoilla, miten paljon aikaa ihmisellä olisikaan aikaa ihan kaikkeen muuhun.

Ompeluun, neulomiseen, virkkaamiseen, lehtien lukemiselle, yhdessä oloon, oleiluun ja kotoiluun. Korttipakka, 52 korttia ja jokerit oli parasta iltaviihdettä ja yhdessä oloa, se myös havahdutti minut huomaamaan, että pojat eivät tienneet mitä on Paska, Ristiseiska tai Valepaska ja Pasianssikin oli vieras sana. Itse muistan lapsena oppineeni paljon (nyt jo unohduksissa olleita pelejä) isältäni, enoltani sekä mummoltani. Pasianssi oli usein viihdykkeenä, kun tuli koulusta kotiin, eikä ollut muutakaan tekemistä läksyjen tekemisen jälkeen (paitsi tietenkin neulopuseron neulominen, joita aloitin joka syksy, ja joka kerta ne jäi kesken).

Pysähdyin ja päätin. Aikaa vähemmän virtuaaliseen elämään ja enemmän todelliseen elämään. Ostin kasan kankaita, muutaman kerän lankaa (ihan niinkuin niitä ei jo olisi tarpeeksi) ja päätin että tänä syksynä tietokone on enemmän kiinni, sensijaan ompelukone surisee sitäkin ahkerammin, ehkäpä pääsette näkemään tuotoksista myöhemmin syksyllä ;)

Ja juuri ennen lomalle lähtöä, tein taas vähän tuunailuita Dremelillä. Olen jo pitkän aikaa keräillyt maatuskoita, joita onkin kertynyt ikkunalaudalle aikamoinen rivi. Niistä yksi "pesue" päätyi "Dremelöinnin" kohteeksi ja sai pintaan uuden maalin. Aikasta kivoja, vai mitä?


Lisää maatuskoista ja niiden synnystä löytyy Dremelin ylläpitämästä Kädentaidot-blogista, KLIK-KLIK!

Kesäloma jatkuu, mutta ajatukset ovat kovasti jo syksyssä sekä monenlaisissa uusissa ideoissa. Kurssiaikataulukin on suunnittelun alla, jotain löytyy jo täältä, mutta lisää on tulossa.

Mukavia kesäpäiviä kaikille askartelijoille!
- Mira

ps. jos en vastaa puheluihin tai posteihin heti,
saatan olla ompelemassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!