Sivut

maanantai 9. joulukuuta 2013

Amalian kalenteri osa 9, Pehmeää pukinkonttiin, palmikkopipo

Pehmoisia paketteja tulee aina jokunen tehtyä pukinkonttiin joka vuosi. Viime vuonna toinen sisko sai tämän palmikkopipon, josko toisenkin siskon pipo syntyisi ja saisin sen tämän vuoden pukinkonttiin.Tämä ohje on helppo ja se löytyy Novitan lehdestä kevät/2012, malli nro 42 (suunnitellut Jonna Kivilahti): Lapsen Palmikkopipo, sovelsin ohjeen paksummalla langalla, jolloin siitä tuli juuri sopivan kokoinen aikuisen päähän. Ja kun sen tekee paksusta langasta, se valmistuu parissa illassa, joten vielä ehtii.

Tässä vielä ohje lyhennettynä:
Lankana 6 tai 7 puikoille sopiva lanka.

Luo puikoille 84 silmukkaa. Aloita joustineule 1o *2n, 2o*, toista *---* ja neulo lopuksi 2n ja 1o. Jatka joustinneuletta 2oikein ja 2nurin noin 5,5cm.

Aloita palmikkoneule kuvassa olevan ruutupiirroksen mukaisesti. Huomioi, että ensimmäisellä kerroksella työhön lisätään silmukoita, joten lisäysten jälkeen silmukoita on 98.


Neulo palmikkoa, kunnes pipon korkeus on n 18cm. Aloita kavennukset:
Neulo 1o, *2s oikein yhteen yhteensä 4 kertaa, neulo 2s nurin yhteen ja 2s oikein yhteen*, toista *---* kerroksen loppuun saakka. = 48silmukkaa. Neulo seuraavan kerroksen ajan 2 s oikein yhteen ja viimeinen silmukka oikein = 25 silmukkaa. Neulo koko seuraavan kerroksen ajan 2 s oikein yhteen ja viimeinen s oikein = 13 silmukkaa. Katkaise lanka ja päättele. Tee tupsu ja kiinnitä se pipoon.

Oikein mukavaa alkanutta jouluviikkoa kaikille!

terkuin Mira


2 kommenttia:

 1. Hei,

  Kuuluisikohan tuon ensimmäisen kavennuksen alussa olla 2 nurin yhteen, ennen kuin tulee neljä kertaa oikein yhteen? Palmikoissa kun kuitenkin on ensimmäisen 1 o jälkeen 2 n, niin sitä ajattelisi siihen tulevan myös kavennukset nurin. Olen ihan superaloittelija, joten koitan kovasti vasta hahmottaa tätä pipoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanna! Pahoittelut myöhästyneestä vastauksesta. Nyt en ole tätä mallia neulonut hetkeen, mutta olet varmasti oikeassa kavennusten suhteen. Voin vielä tarkistaa, josko malli ja ohje löytyvät jostain kätköistä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!