Sivut

torstai 4. huhtikuuta 2013

Eilen virkattiin kukkasia

Eilen virkattiin kukkia Kalliolan Kansalaisopiston kurssilla "Virkataan kukkasia". Aivan mielettömän mahtavaa!! Sanoin illan aluksi, että jokainen kurssilainen tulee virkkaamaan illan aikana kaksi erilaista kukkaa. Sain vastaukseksi muutaman hymähdyksen sekä epäileviä katseita. Ryhmä oli melko vähän virkannut, kuitenkin ketjusilmukka oli muistissa :) Tavoitteet täyttyivät, jokainen virkkasi kukkaset, jokunen muutaman enemmänkin.

Aloitettiin peruskukkasen virkkaamisesta. Tässä vielä ohje, joka minulta illan aikana puuttui, mutta mehän ei sitä tarvittu, saatiin kukat tehtyä ihan suullisellakin ohjeella.

Kukkien virkkaamiseen on monenlaisia ohjeita. Kukkia voi tehdä viisi- tai kuusilehtisenä. Tässä yksi ohje kukkasen tekemiseen.Virkattu kukkanen:


Virkkaa 6 - 8 kjs. Käsialasta riippuen.


Sulje ne renkaaksi ps:lla.


 Tee 1 kjs ja virkkaa aloitusrenkaaseen 9 ks. Sulje kerros ps:lla.


 Virkkaa 3 - 4 kjs, hyppää yhden silmukan yli, virkkaa 1ks.
Toista tätä vielä 4 kertaa, jolloin työssä on yhteensä 5 kaarta.


Tee 1 kjs, virkkaa ensimmäiseen kaareen 1 ks, 1 pp, 1 p, 1pp sekä 1ks.
Virkkaa kaarien väliin 1 ks, toista sama jokaiseen kaareen kerroksen loppuun saakka.

Päättele lanka hyvin.

Eilen tehtiin kaariin 1 ks, 2 pp, 1 p, 2 pp ja 1 ks.
Näin terälehdistä tulee hiukan täyteläisemmät.

Silmukoiden selitykset:
kjs = ketjusilmukka
ks = kiinteä silmukka
ps = piilosilmukka
pp = puolipylväs
p = pylväs

Jos olet jo kukkasia virkannut
 kerrohan missä kaikkialla olet niitä käyttänyt.

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille, virkataan kukkasia :)

- Mira

5 kommenttia:

 1. Mä NIIN tykkään näistä sinun kuvallisista, selkeistä ohjeista, mistä minunlaisenikin käsityö-tumpelo osaa tehdä oikein. :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi KIITOS! On kiva kuulla, että ohjeet toimivat! Tästähän löytyy myös video, Youtube, Askartelu Amalia, Perussilmukoilla virkattu kukkanen. Virkkauksen iloa :)

   Poista
 2. Heijastinlangasta tehtynä takkeihin, laukkuihin koristeeksi. Tyttösten kesäpipoihin puuvillalangasta, noin niiku esimerkiksi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Mira! Ihan mahtava setti ja Sinulla on niin selkeä tapa opettaa ja kannustat onnistumaan :-) Ensi viikolla nähdään :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Olen käyttänyt kukkasia vaikka ja mihin, erilaisilla variaatioilla. Esim. http://kompiaisia.blogspot.fi/2015/01/valmis-wc-paperiteline.html tällaiseen räpellykseen sekä lasten kaulureiden koristeena: http://4.bp.blogspot.com/-qgb_ZzIhbwQ/VHeHtcMHijI/AAAAAAAABHE/jjZ_r3FlgAY/s1600/WP_20141118_001%5B1%5D.jpg

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!