Sivut

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Dremelille Herkulliset Hengarit


Olen pitkään jemmaillut puunvärisiä, lakattuja hengareita varaston perukoilla, ajatellut viedä kirpparille. Ne vaan ei jotenkin enää istu silmään, kun muutenkin olen yrittänyt kotiamme “valkaista” valkoisen ja vaalean eri sävyillä. Ja kuten kuvista näkyy, lakkapinta oli hengareissa melkoisen voimakas ja kirkas.Onneksi en ehtinyt hengareita kirpparille viemään. Päätin nimittäin kokeilla niiden maalausta ja samalla tehdä ensimmäisen testaukseni Dremel Multi-Max työkalulla.


Jotenkin en vaan ole uskaltanut tai muuten vaan saanut aikaiseksi aukaista salkkua, nyt kuitenkin rohkaistuin ja tein sen. Salkusta löytyi työkalun lisäksi hiontalaikka kera hiontapapereiden sekä kuusiokoloavaimen.Ihan ensimmäiseksi piti aukaista työlaitteen päässä oleva ruuvi, salkussa olleella kuusiokoloavaimella, että hiontalaikan sai kiinni työkaluun.Sitten valitsin hiomapapereista toiseksi karheimman ja  painoin sen hiontalaikan tarrapintaan ja sitten kaikki olikin valmista seuraavaan työvaiheeseen, joka oli itse hionta. Surruttelin lakat pois hengareiden pinnalta ja hionta kävi oikein näppärästi. Pienten ja kapeiden kärkien ansiosta, hionta onnistui vaikeistakin paikoista.Kun lakka oli hiottu kaikkialta, oli maalauksen vuoro. Maalasin hengarit kahteen kertaan askartelukäyttöön tarkoitetulla, puupinnoillekin soveltuvalla maalilla. Maali tietenkin kuivui kerrosten välissä.


 Ja valmiit hengarit ovat oikein kauniit. Värit ovat herkulliset ja uskon, että varmasti tulevat käyttöön.
Tuunausiloa kaikkien kesäpäiviin toivottelee, Mira

Tarvikkeet:
Vanhat hengarit kodin kätköistä
Akryylimaalit ja sivellin Tiimari
Kuvausrekvisiittana oleva pitsimekko löytyi toukokuun Siivouspäivänä ihan sattumalta Eiran puistosta Pitsiunelmia-bloggaajalta. Terkut myös tätä kautta ;)

8 kommenttia:

 1. Ihanan väriset hengarit ja hyvä kone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Pirjeliini värit on namut ja kone, mitä parhain :)

   Poista
 2. Voi mitä namuhengareita, itselläni ollut tuo sama ajatus mielessä jo tovin, nyt sai taas inspiraatiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, ei muuta kuin hommiin! Kiva blogi sinullakin, kävin kurkkaamassa :)

   Poista
 3. Voi, pitsimekkonen näyttää hyvältä! Se taisi päästä hyvään kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rinna, se tosiaan näyttää hyvälle ja varmasti tulee kovaan käyttöön (siis ainakin kuvauksissa). Ja ihan varmasti pääsi hyvään kotiin, jossa sitä osataan arvostaa.

   Poista
 4. Kyllä se näin on :älä heitä mitään pois :)!!
  Henkareista tuli tosi nättejä, kivat värit, mutta töitäkin teit niiden eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin se on, mitään ei pitäisi pois heittää, mutta säilytysongelmia alkaa olla havaittavissa :) Ja juu, ei nuo hengarit ihan helposti synny, joten puuhaa riittää niiden parissa. Kivaa se kuitenkin oli, ainakin noiden kolmen kanssa... :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!