Sivut

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Askarteluniloa ja kädentaidoista nauttimista :)

Törmäsin Facebookissa tänään keskusteluun aiheesta, jossa Espoon kaupungin valtuuston jäsen oli tyrmistynyt ja pahoillaan siitä, että joku kollega käytti aikaansa istuntosalissa neuloen. No, asiasta voidaan toki olla useampaa mieltä, mutta onhan se niinkin, että osa siellä varmasti kuluttaa aikaansa puhelinta näpräten tai padilta uutisia lukien ja näin ollen poissaoleva ajatuksineen. Neuloessa ainakin monen mieli ottaa enemmän tietoa vastaan kuin ilman neulomista. Toki, usein luennoilla/tilaisuuksissa on hyvä kysyä (jos se vaan on mahdollista), onko neulominen tilanteessa soveliasta ja luennoitsijalle ok.

Missä ja milloin sinä teet käsitöitä?
Pystytkö keskittymään luentoon tai palaveriin paremmin neuloessasi?
Onko telkkarin katselu turhaa ilman virkkaustyötä?
Vai, häiritseekö sinua kanssamatkustajan näpertely sinua?

Minä ainakin teen melkein kaikkialla (kunhan muistan ottaa tekeleeni mukaan reissuun) :) Yleensä minulla on muutama käsityö-projekti pakattu pieneen kassiin, jonka voi napata helposti mukaan (vaikka kun tulee äkkilähtö päivystykseen), ilman sen kummempaa suunnittelua. Virkkaan autossa sekä kotisohvalla. Kulutan aikaa harkkakuskausten välissä virkaten (autossa), radiota kuunnellen. Virkkaan päivystyksessä, poikaipanan murtunutta sormea hoidettaessa. Virkkaan kotona, illalla sohvan nurkassa, hämärässä kun talo hiljenee ja poikaipanat tuhisevat sängyissään. 

Teen toki muutakin kuin virkkaan. Teen käsitöitä, koska se on mukavaa, rentouttavaa, pään tyhjentävää tekemistä. Eikä tätä aihetta ole turhaan tutkittu, siitä esimerkiksi "Käsityön pitäisi olla ihmisoikeus" -jutussa, josta kirjoittaa YLE. Ja tässä Sinikka Pölläsen Käsityötiede - tutkimusmatkalla käsin tekemisen hyvinvointikokemuksiin -tekstissä on hyvin kirjoitettu käsitöiden aikaansaamasta FLOW-tilasta sekä hauskasti myös "Iloinen Stressi"-kokemuksesta :)

No, minä näperrän silloin kun se hyvälle tuntuu, tee sinä myös samoin :) Ja minä virkkaan myös työkseni. Se, mitä ylläolevista neliöistä syntyi, voit löytää seuraavasta Kauneimmat Käsityö -lehden numerosta, joka ilmestyy lokakuun lopussa.

Askarteluniloa :)
 - Mira

1 kommentti:

  1. Keskittymiskykyni moninkertaistuu, kun on kudin mukana. Luennot menee ohi, jos ei työtä ole käsillä, koska ajatus alkaa karkailla ja keskityn johinkin ihan muuhun. Välillä puikkojen kilinä häiritsee kanssaolijoita, mutta toisinaan saan rauhassa kutoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!