Sivut

tiistai 24. marraskuuta 2015

Piipahdus Tampereen Kädentaitomessuille

Perjantaina 13.11. suunnattiin kahden kaverin kanssa Tampereen Kädentaito-messuille. Ihan vaan vieraana tällä kertaa, useampi vuosi onkin tullut vietettyä tiskin toisella puolella, mm. Fiskarsin osastolla. demoilemassa Tänä vuonna tähdättiin paikalle kello kymmeneksi, mutta yhden pysähdyksen taktiikalla meni aikaa vähän enemmän, joten taidettiin olla paikalla noin puoli yksitoista, en minä siinä muistanut kelloa katsoa. 


Tampereen messuthan ovat Suomen suurin ja taidanpa väittää, että odotetuin kädentaitotapahtuma. Tänä vuonna messut rikkoivat kävijäennätyksensä, 44 000 kävijää kolmen päivän aikana. Messuhalleja on useampia, tällä kertaa yksi messuhalli oli pyhitetty antiikki- ja taidemessuille (siellä ei ehditty pyörähtää lainkaan). Kaksi suurinta hallia on omistettu käsitöille, niin valmiille kuin tarvikkeille sekä materiaaleille. Ja voin sanoa, että yksi päivä ei riitä kaikkien osastojen tutkimiseen, ja tällä kertaa meillä oli aikaa vain vajaa päivä, niin kuinkas siinä muuten kävikään kuin että kiirehän siinä tuli...Ja koska aikaa messuilla oli käytettävissä vähän, yritin löytää jotain uutta kivaa tai jotenkin muuten silmää hivelevää ihanuutta. Lankavan osastolta löytyi upea väri-iloittelu erilaisia ontelo- ja trikookuteita. Jo meinasi mukaan tarttua muutama kerä, mutta onneksi sain pidettyä itseni kurissa, on meinaan muutama virkkausprojekti kotona odottamassa...

Mutta tällä osastolla en voinut sitten enää vastustaa kiusausta, Almandiini, joka myy ihania japanilaisia kankaita. Mitkä kuosit ja värit. Ostin muutaman pienen kangaspätkän, joista toivon ehtiväni ompelemaan jotain. Niistä tuotoksista sitten myöhemmin.
Ja minullahan tunnetusti menee iso osa ajasta tuttujen kanssa jutellessa, suurimmasta osasta ei tietty ole kuvia, mutta Klemmarikellarissa ehdin pyörähtää, tosin perjantaina demoilemassa ollut Paperiliittimen Riikka oli koko ajan kiireinen, joten ehdittiin vain huikata heipat.Ja Teippitarhassa on aina ihan pakko käydä hipelöimässä teippejä, ne on kuin karkkeja. Ja tietty juttelemassa mukavia omistajien kanssa, kukkuu :)Ehdittiin siis olla paikan päällä noin viisi tuntia, siis vain viisi tuntia. Kotimatka olikin sitten aikamoinen seikkailu, mutta siitä sitten toisessa postauksessa, jonne laitan vielä muutaman lisäkuvan messutunnelmista. Ja reissun jälkeen tein päätöksen, ensi vuonna vietän messuilla useamman päivän, joko vieraana tai ... :)

Tsemppiä vuoden kiireisimpiin askartelupäiviin,

terkuin Mira

6 kommenttia:

 1. Kiitos vierailusta Teippitarhankin osastolla. Kuten kuvasta näkyy niin Mr. Teippitarha on jo tuossa vaiheessa aika messufiiliksissä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messufiilikset tosiaan on aina ihan omat fiilikset, etenkin tuolla tiskin toisella puolella :) Mukava oli nähdä, ensi kertaan!

   Poista
 2. "Oi kunpa oisin saanut olla mukana...." Ihanalta reissulta näyttää teidän messureissu. En ole koskaan noilla messuilla Tampereella käynyt, joskus täytyy lähteä käymään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taija, Tampereen messut kyllä on ihan huippuhyvät, täytyy varmaan ensi vuonna tehdä useamman päivän retki sinne :) Tosin, hotelli pitäisi varmaan varata jo nyt...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiva oli nähdä vilaukselta :) Mukavaa joulun odotusta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!