Sivut

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Askartelua Kaisankodilla

Työssäni Kartanokylpylä Kaisankodissa ohjaan kädentaito-iltoja joka keskiviikko. Ryhmät vaihtuvat viikottain, ilta on vapaaehtoinen ohjelma kuntoutusryhmille. Joulun alla tehtiin kransseja, kortteja sekä pieniä lahjoja pukinkonttiin. Kevätpuolella on virkattu kukkia sekä isoäidinneliöitä, valmistettu sytykeruusuja ja yleisön pyynnöstä on jatkettu myös puuhelmisten avainnauhojen tekoa. Illat ovat joka kerta mukavia, tykkään. Ohjaus on vaan niin mun juttu :)Nyt muutaman viikon ajan ollaan taas tehty kransseja, kevään raikkaissa sävyissä. Keltaista, vihreää sekä pinkkiä. Ja tietty kukkasia ja lintuja.


Ja aivan mahtavia juttuja on käynyt myös ilmi. Kuten viime viikolla yksi kuntoutusasiakas pysäytti minut ja kertoi tuntevansa ääneni: "olin täällä marraskuussa kädentaito-illassa ja innostuin niin, että hain kotipaikkakunnaltani askartelukerhon ja olen käynyt viikottain. Lisäksi 9vee tyttäreni kuuntelee kaiket illat amalian YouTube-videoita, on tehnyt kaikki mallit ja leikkii amaliaa, olet hänen idoli, pitäisiköhän minun ottaa yhteiskuva sun kanssa..., tytöllä on askartelualustakin ja tekee leikkivideoita ja puhuu koko ajan Amaliasta." No, kuva jäi ottamatta, mutta pieni lahja lähti Ouluun pienelle ihailijalleni. Terveisiä "Myrtille" tuon ylläolevan kukkasen saattelemana :)

Kädentaitoilloissa käy harvemmin miehiä, mutta tänään oli poikkeuksellisesi mukana useampikin mieshenkilö. Harjoiteltiin vähän virkkausta (itsensä haastamista), tehtiin kransseja ja yllä oleva origamikukkanen päätyy kotiinviemisiksi. Aika hienoa, vai mitä?

Aika upeaa, että askartelu tuottaa mielihyvää niin monelle. Ja erityisen hienoa on huomata jok'ikinen viikko, että kädentaitopajasta lähtee ulos ihmiset hymyhuulilla, hienojen aikaansaannosten kanssa ja vielä kaikenlisäksi mieli virkistyneenä ja inspiroituneena. Ja kuten usein sanon, sanon sen nytkin:

JOKAISEN IHMISEN TÄYTYSI TEHDÄ KÄSILLÄÄN
KERRAN VIIKOSSA JOTAIN PIENTÄ.
ASKARRELLA, NEULOA, VIRKATA,
TUUNATA, NÄPERTÄÄ TAI PIPERTÄÄ.
SE MITÄ TEET TAI SAAT AIKAISEKSI, EI OLE TÄRKEÄÄ
VAAN SE, ETTÄ TEET!

ASKARTELUNILOA :)
terkuin Mira 
 

7 kommenttia:

 1. Voi miten ihanaa teillä on siellä Kaisankodissa. Tuo vuorovaikutus on molemminpuolista, hyvää mieltä antavaa ja näin keväällä etenkin paljon ENERGIAA tuottavaa efedriiniä.
  Jatka Mira samaan malliin, olet hyvä siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Tiedät varmaan niin mitä tämä työ on ja mitä se parhaimmassa tapauksessa antaa meille kaikille. Mukavaa kevättä sinulle!

   Poista
 2. Olen samaa mieltä, käsillä tekeminen tekee todella hyvää, vaikka sitä tekisi vain hetken silloin tällöin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olet samaa mieltä käsillätekemisestä!! Se vaan on niin huippua! :)

   Poista
 3. Olet kyllä niin oikealla alalla ja inspiroiva. Mulle liikunnan lisäksi parasta oli askartelu sun ohjauksessa mitä Kaisankodista jäi jälkeen. Toivottavasti näämme vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene! Todella mukava ja hienoa kuulla, että olen saanut sinut/teidän innostumaan käsillätekemisen uoeaan maailmaan. Jatkakaa samaan malliin :) Eiköhän me törmätä, ainakin virtuaalisesti :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!